Meseíró verseny

2017.04.19. 14:43

Hidi Dorina: A lány és a három tündér

Egyszer volt egy nagyon szép lány , aki nagyon szeretett az erdőben sétálni. Egy nap elment virágot szedni a kedvenc helyére. Amikor összeszedett egy csokorra valót . Elindult hazafelé, de hirtelen vihar gerjedt: esett az eső, fújt a szél, dörgött az ég, és villámlott. A kislány kalapját felkapta a szél és egy kunyhóhoz fújta ,amiben egy öregasszony lakott. A kislány bekopogtatott hozzá és ezt kérdezte akad-e egy hely éjszakára? Az öregasszony ezt válaszolta: Akad. Csak ha az nem baj, hogy segítened kell nekem? A leány bele egyezően bólogatott. .És bement a házba . Mikor lefeküdt aludni azt álmodta, hogy találkozott egy tündérrel, aki azt mondta neki, hogy ma éjszaka még 2 tündér fog hozzá jönni. Így is történt. Eljött hozzá a 2. tündér is . És ezt mondta neki : Látom nagyon udvarias vagy ráadásul még szép is. Kevés ilyen lány van mint te.

-          Mondta a tündér. A lány illedelmesen megköszönte . A tündér egy szempillantás alatt eltűnt . A lány még 5 perccel később sem tudta felfogni, hogy mi történt. Amikor már éppen vissza aludt volna , megjelent a 3. tündér is. Oh ez a tündér annyira szép volt , hogy a napra lehetett nézni, de rá nem. A leány elképedve nézte a tündért. Egy pár perc csönd után , a tündér meg szólította a lányt: Én vagyok a szépség tündére. És azért jöttem, hogy megnézzem a kiválasztottat. A lány gondolkozva nézet, és ezt gondolta magában:Én vagyok a ki választott? Én tündér vagyok?

-          Míg a lány elmerült a gondolataiban a tündér el tűnt . És csak egy fésűt hagyott neki. De nem akár milyen fésű volt az !  Varázs ereje volt . Amikor a lány észre vette a fésűt ki akarta próbálni . Amikor hajához ért  a fésű, tündér országban találta magát. Oda ment hozzá egy tündér , és felkiáltott : Itt van a kiválasztott . Mivel az egész országban lehetett hallani ,mindenki földre borult . Klarion királyné, a 3. Tündér megkérdezte tündétől a kiválasztottól hogy lesz-e az uralkodójuk ?

Igen. Mondta Tünde. És Tünde boldogan élt az alattvalóival

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!