Meseíró verseny

2017.04.19. 14:38

Fuchs Martina: A tündértoll

Élt egyszer egy tündér leány a Kék Virág Völgyben, akit Viktóriának hívtak.  Szeretett írással foglalatoskodni, főleg a mesék kötötték le érdeklődését.

Jelenleg is egy gyermekmesén dolgozott.

-Á, igen, ez jó lesz! – mondta gyönyörködve. Majd hallotta, hogy csöngetnek az ajtón. Ding! Dong!

- Óh, vajon ki lehet? Csak nem a kedvenc írónőm, Sós Anna?

Rögvest kinyitottam fűzfaajtómat, és nagy meglepetésemre ő állt előttem teljes életnagyságban.

-          Szervusz, kedvesem! Csak azért jöttem, hogy érdeklődjem, elkészült-e már az új könyved?

-          Nem sajnos még nem , de talán holnapra sikerül befejeznem.

-          Rendben! Akkor másnap ismét ellátogatok hozzád. Addig is Isten veled gyermekem.

-kuncogott.

Sarkon fordult és elballagott. Én pedig tovább dolgoztam a könyvemen. A mese részlete, amit én magam írtam: „S Barbi lefutott az aranycipellőben Dávidhoz. ” Nem kellet hozzá sok idő, pár óra és lásatok csodát kész lett a könyv.

-          Remek, akkor fel is adhatom a postán. Előtte még egy kicsit finomítgattam rajta, amikor a tollam felcsillant. Hát persze, villant be, hisz ez egy tündértoll, ami mindenre képes!

Ezt követően elment a Világhírű Kék Völgyi Postára, és feladta a nagy gonddal megírt könyv kéziratát. Két hét múlva ez az üzenet fogadta az ajtó előtt, egy borítékban:

Kedves Viktória!

A leadott könyv kézirata igazán remek munka. A hozzá készített illusztrációk felkeltik az olvasás iránti érdeklődést, ami még közkedveltebbé teszi írását. Több ezer tündér jelezte felém, hogy remek meséket írt. A majd beköttetett könyv nagy siker lesz, amely híressé teszi Önt. Nagyon köszönöm a munkáját!

Üdvözlettel: Sós Anna írónő

-          Ez fantasztikus! Elismerték a munkámat, nagyon jól esett, erre igazán nem számítottam. Már régóta eljátszottam azzal a gondolattal, hogy mese könyvet írok a gyerekeknek. És most több ezren részesei lehetnek az általam leírt, megfogalmazott mesevilágnak. Ennek nagyon örülök!

Így lett a kis Viktóriából világhírű tündéríró. Ha valamit nagyon el akarsz érni az életben, erősen kell akarnod, tenned érte, és a kitűzött célt eléred!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!