Márkó

2017.03.29. 12:42

Együtt a Bakony békéjéért - A közös munkát indokolják az eddigi eredmények is

Márkó – A Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fóruma keretében, a Hajag Vidéki Vadásztársaság márkói vadászházában vitatták meg a résztvevők a térséget érintő közbiztonsági ügyeket, prevenciós programokat kedden, de szó volt az eddig közösen elért eredményekről is, melyekre valamennyi fél büszke lehet.

Leitner Vera

– Köszönet, együttműködés, büszkeség – ezen értékeket emelte ki Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője, aki köszönetet mondott az önkormányzatoknak és polgármestereknek a kapitányság tevékenységét értékelő felmérésben való aktív részvételért. – A bűncselekmények nálunk a tavalyi évben csökkentek, ahogy a lopások, betöréses lopások is, és növekedett az eredményesség is. Itt térhetünk át a büszkeségre – mondta el az ezredes, elismerve a kapitányság munkatársainak, valamint a társszervek, polgárőrök munkáját.

Fotó: Pesthy Márton

Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője példaértékűnek ítélte a megye lakosságának megelégedettségi mutatóit, s úgy véli, a főkapitányság elsődleges feladata, hogy ezt a szintet meg tudja tartani. A megyei főkapitány kiemelte, jól fegyelmezett állomány szolgálja a megye érdekeit, melyhez, és az eddigi magas színvonalú munkához a kapitányságvezetőnek is gratulált.

– Hitvallásom szerint a szolgáltatójelleget szeretném erősíteni és a lakosság szubjektív biztonságérzetét megteremteni. Mivel mi is egy szolgáltatást nyújtunk, az állampolgárok a munkánkkal kapcsolatban minőségi eljárásra vágynak, szeretnék biztonságban érezni magukat – mondta el a főkapitány, majd a vadászokkal és erdőbirtokosokkal korábban folytatott egyeztetésekre utalva hozzáfűzte, az erdőben, védett területen elkövetett bűncselekmények elterjedtek a megyében. Jelenleg két területen is összefogásra van szükség, az egyik az illegális szemétlerakás, a másik a védett területen motorral, quaddal közlekedők elleni fellépés.

Fotó: Pesthy Márton

Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója bemutatta a Biztonságban a Bakonyban idegenforgalmi megelőzési programot. Ez a megye szempontjából azért kiemelten fontos, mivel a Balaton mellett a Bakony is jelentős turisztikai forgalmat bonyolít, ezért a helyi sajátosságokat és a természet változásait figyelembe vevő prevenciós programot dolgoznak ki kapitányság munkatársai.

A 2016 közepétől zajló és 2017 elején felderített, több bűncselekményt és bűnelkövetőt érintő, nagy területen zajló orvvadászattal kapcsolatos nyomozás eredményét Hebling Ernő rendőr alezredes, bűnügyi alosztályvezető, illetve Zanati Gyula rendőr őrnagy, a bűnügyi osztály kiemelt főnyomozója ismertette, s arról is beszámolt, hogy az ügy azóta sem zárult le teljesen, sőt, egyre több bizonyíték, tanúvallomás kerül elő. Ez is bizonyítja, hogy a jól előkészített felderítésben részt vevők minőségi munkát végeztek, s végeznek az eset kapcsán azóta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!