Malomsok

2015.12.01. 17:41

Őrzik a helyi értékeket Malomsokon

Malomsok - Értékőrző kiállítás nyílt a település tevékeny amatőr kézművesinek alkotásaiból.

Polgár Bettina

A Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete és a helyi önkormányzat közösen munkálkodott az értékőrző tárlat létrehozásán, melynek a község tornaterme ad otthont. Orbán Zsuzsanna mint a rendezvényt szervező egyesület koordinátora kifejtette: Külsővat, Egyházaskesző és Kup után Malomsok volt a negyedik helyszín, ahol helyi gyűjteményekből rendeztek kiállítást.

– A tárlat célja a közösségformálás: szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a kistelepüléseken élőket. Emellett igyekszünk aktivizálni a fiatalabb korosztály képviselőit is. Reményeink szerint ezáltal akár új alkotói csoportok, egyesületek is alakulhatnak – mutatott rá Orbán Zsuzsanna.

Mint mondta, a malomsoki kiállítás anyaga rendkívül sokrétű: bábok, dísztárgyak, szőttesek, hímzések, rajzok és festmények egyaránt gazdagítják a tárlatot. A megnyitón kosárfonók, bútor- és jelmezkészítők is képviseltették magukat, a rendezvényre ellátogatók pedig frissen sült rózsafánkot kóstolhattak.

A malomsoki értékőrző kiállítás megnyitóján frissen sült rózsafánkkal is kedveskedett a résztvevőknek

A tárlat anyagát bábok és dísztárgyak is gazdagítják

Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere örömét fejezte ki, hogy településükön ennyi ügyes kezű, kreatív ember él, akik nemcsak saját szórakoztatásukra, hanem szűkebb környezetük gyönyörködtetésére is alkotnak.

– A kiállított művek jól példázzák: tökéletesen megfér egymás mellett a jelen és a múlt kézművessége, hiszen az alkotók életkora a fiataloktól az idősebbekig rendkívül széles skálán mozog. Ezek az alkotások nemcsak készítőik, hanem a település lakossága számára is értéket képviselnek – fogalmazott a polgármester.

Akik lemaradtak a malomsoki kiállítás nyitórendezvényéről, azok december első napjaiban még megtekinthetik az alkotásokat, februárban pedig a Miénk a ház! elnevezésű rendezvény keretében Pápán összevont tárlat nyílik majd a járási kiállítások anyagaiból.

Címkék#Malomsok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!