Magyarpolány

2017.02.22. 08:40

Lezajlott a svábbál Magyarpolányon

Magyarpolány - Az ilyen rendezvények is, mint a svábbál, hozzájárulnak a hagyományok ápolásához és az identitás megőrzéséhez - fogalmazott magyar és német nyelvű köszöntőjében Grőber József polgár.

Penk Tímea

A magyarországi németek himnuszának eléneklésével indult a rendezvény, amelyen fellépet a Német Nemzetiségi Dalkör és a Magyarpolány Hangja Kórus Grőberné Adorján Renáta vezényletével. A műsor különlegességeként a helyi kórusok az énekek nagy részét a Johann’s Kapelle zenekar kíséretével adhatták elő. A Magyarpolányi Német Nemzetiségi Tánckar produkciója Nardai Anita és Meinczinger Attila vezetésével hatalmas sikert aratott. A szépen dekorált teremben a városlődi sváb zenekar húzta a talpalávalót a telt házas vendégseregnek, amely saját étellel, itallal járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

Fotó: Csepi Anikó

Idén különösen sokan támogatták a bált tombolaajándékokkal, amelyét hálásak voltak a szervezők. A fődíjat ismét a település polgármestere, Grőber József ajánlotta fel: egy wellness hétvégét Harkányba. A bál kitűnő hangulata miatt a zárás időpontját meg kell hosszabbítani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!