Magyarpolány

2016.02.01. 08:24

Parázs a hamu alatt - Ismét volt svábbál Magyarpolányban

Magyarpolány - Hosszú évtizedeken át szunnyadó hagyományokat elevenítettek fel a faluban a szombaton rendezett programmal.

Penk Tímea

Számos támogatóra talált a községi és a nemzetiségi önkormányzat a svábbál újraélesztéséhez.

- Identitásunk megőrzéséhez az is hozzátartozik, hogy énekeljünk, táncoljunk és mulassunk - köszöntötte német és magyar nyelven a vendégeket Grőber József polgármester. Lapunknak elmondta, hogy régen nagy divat volt a svábbál, amit farsang idején szerveztek.

- A sváb kultúrának szerves része a mulatás is. Elődeink mindig módjával mulattak, és ezt a hagyományt szeretnénk újraéleszteni, feltárva gyökereinket és megőrizve identitásunkat - fogalmazott a polgármester. Annyira népszerű a rendezvény, hogy sok jelentkezést vissza kell mondani a szervezőknek helyhiány miatt.

- Ez a falu olyan, mint a hamu alatt a parázs. Kicsit meg kell piszkálni, és lángolni kezd - mondta Grőber József, aki maga is fellépett mind a Magyarpolány hangja nevű kórus, mind a tánckar műsorában. A városlődi Johann’s Kapelle zenélt a bálozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!