Magyarpolány

2015.05.22. 11:38

Az eső miatt a jövő héten mutatják be a polányi passiót

A község új passiójátékának a csütörtökre és péntekre tervezett bemutatóját az eső miatt a jövő hétre halasztották.

Penk Tímea

A faluban közel két évtizede rendeznek a pünkösdi ünnepek idején bemutatót Jézus szenvedéstörténetéről helyi lakosok szereplésével. Néhány éve kirobbant egy vita az önkormányzat és a Magyarpolányi Passió Kulturális és Hagyományőrző Egyesület között, amelynek következtében az idén egy új előadással készültek. Az önkormányzat és az egyházközség megrendelésére elkészített passiójáték szövegkönyvét Katona Imre, Németh Ervin és Pataki András készítette el. Az új rendezésű darabba kevésbé ismert szövegeket is beemeltek, megjelennek a Biblia zsoltárai, ómagyarkori himnusz és virágének-töredékek.

Az idei előadás újdonságaként élőzene szólal meg, Szarka Gyula Kossuth-díjas zeneszerző komolyzenére és hagyományokra építkezett. Fellép a Szent László Kórus, a Német Nemzetiségi Dalkör, az Ajkai Pedagógus Nőikar, a Borostyán férfikórus és az ajkai Borsos iskola gyermekkórusa. A Soproni Petőfi Színház igazgatója, Pataki András rendezése mind a négy evangéliumot felöleli, felvillantja János látomásos szemléletmódját is. Jézus szerepében  Horváth Andor látható.

Grőber József polgármester kéri a vendégek megértését és türelmét. A 21-ére szóló jegyek 25-ére érvényesek, a 22-ére megváltott belépők 31-ére. Amennyiben a szombati előadást is el kell halasztani, várhatóan 27-én tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!