Lovas

2017.03.21. 18:20

Sikeresek a Lovasi esték

Lovas - Január végétől március elejéig tartottak a Lovasi esték, melyre ismét sokan voltak kíváncsiak. Ferenczy Gáborné polgármester szerint szükség van az ilyen jellegű kulturális, szellemi műhelyekre a mai világban.

Szendi Péter

Legelőször Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő tartott előadást. Véleménye szerint, amit a magyar kormány megtett és megtesz a migrációs áradat ellen, az példaértékű.

- Ezután Müller Péter József Attila-díjas író tartott előadást. Ő a lélek halhatatlanságáról beszélt. Minden nagy költészet, irodalom, vallás erről szól, és még ma is az embereknek elmondhatatlan többsége ebben a hitben él - összegezte a népszerű író előadását a falu első embere.

Kovács András veszprémi természetfotósról kiderült, hogy ezer szállal kötődik Lovashoz, hiszen itt van telke. A természetfotózás legnehezebb válfaja, amikor az ember vadat fotózik. Az első emlékezetes fényképét 20 évesen készítette, amikor egy szarvasbika éppen elvesztette az agancsát. Van úgy, hogy 15-20 alkalommal is kimegy az erdőbe, míg végre olyan fotót készít, amire méltán büszke lehet.

Ferenczy Gáborné, Lovas

Döbbenetes adatokkal szolgált Tihanyi László belgyógyász, kardiológus a Lovasi esték soron következő előadásán. Számokkal és tényekkel bizonyította, hogy a vegyszerek milyen károsok az emberi szervezetre.

A Lovasi esték utolsó elő-adásán a "nemzet rozmárja", Schirilla György lépett fel. Beszélt a szeretet gyógyító erejéről, a pozitív gondolkodásról, szerinte az embernek mindig érdemes újrakezdenie az életét.

- A Lovasi esték előadás-sorozat évek óta tartó töretlen sikere sok embernek köszönhető. A hivatal dolgozóitól kezdve a helyi polgárőrségen át mindenki segített. Itt szeretném nekik megköszönni áldozatos munkájukat. Bebizonyosodott ismét, hogy együtt csodákra vagyunk képesek, igazi kollektív összefogással - zárta szavait Ferenczy Gáborné polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!