Lovas

2015.11.24. 21:01

Indiai úti élmények

Lovas – Lakatos Dóra nemrég bemutatta a település lakóinak az egyik legkülönlegesebb tájat, Indiát.

Kekk Sára

2003 és 2006 között kétszer járt már Indiában Lakatos Dóra, s mindkét alkalommal majdnem fél évet maradt az országban. Ilyen hosszú idő alatt rengeteg történettel, tapasztalattal gazdagodott, és ezt szerette volna bemutatni vetített képes előadásában a lovasi faluházban.

Előadása egy kisvárosról szólt, ami kedvelt turistacélpont India északi részén. Pushkar, a híres rajasthani tevevásár helyszíne, legalábbis legtöbbször így hirdetik az idelátogató külföldiek számára, noha Rajasthan-szerte számos hasonló vásárt rendeznek. Kerékpáron, gyalogosan, és sok-sok türelmet és időt rászánva, majdnem egy hónapot töltött a városkában. Azt kutatta, hogyan változtatja meg az életét ezeknek az embereknek az, hogy nap mint nap külföldiekkel kerülnek kapcsolatba, milyen hatással van ez saját kultúrájukra, identitásukra.

Azt tapasztalta, hogy ez egy olyan város, ahol bárkiből sátorlakó, koldus vagy vándor lesz, hogy egy kis pénzt kaphasson a külföldiektől. Közben azonban él egy saját valóság, a kasztrendszer máig viszonylag merev szabályai mentén, ahol minden-ki próbálja önmagát meghatározni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!