Lombard Pápa

2015.05.01. 18:33

Pontra, pontokra van szüksége a kiesés elől menekülő Pápának

Pápa - Miskolcon, a Diósgyőr vendégeként folytatja szereplését a labdarúgó NB I-ben a Lombard Pápa szombaton késő délután.

Polgár Tibor

Két rossz formában lévő csapat találkozik 18.30-tól a DVTK-stadionban: a borsodiak és a bakonyaljaik is mindössze egyetlen pontot szereztek az előző öt bajnokijukon. Ráadásul a Diósgyőr idén még nem nyert meccset az élvonalbeli pontvadászatban, így annyira nem volt meglepő, hogy a klubvezetés a héten menesztette Tomislav Sivic vezetőedzőt. Az új tréner megtalálásáig Vitelki Zoltán, a DVTK U21-es együttesének trénere irányítja a miskolci piros-fehérek első csapatát. Mint ismert, nemrég Pápán is edzőváltás történt, Kovács László kapusedző ugyancsak beugróként segíti ki (sokadszorra) a Lombardot viszont az ő kinevezése a szezon végéig szól.

Randjelovic (sárga mezben) harcos játékára a Diósgyőr otthonában is szüksége lehet a Lombardnak
Fotó: Penovác Károly

Alapesetben minden bizonnyal az idénynek dobogós reményekkel nekivágó Diósgyőr lenne a találkozó esélyese, azonban a csapat katasztrofális mélyrepülését, illetve a pápaiaknak az előző fordulóban mutatott teljesítményét nézve akár háromesélyesnek is nevezhetjük az összecsapást. Tehát akár mindhárom pontot is hazahozhatják Miskolcról Csizmadiáék, amire igencsak nagy szüksége lenne a jelenleg kieső helyen álló csapatnak.

- Nehéz megmondani, hogy előnyt jelent-e számunkra a Diósgyőr hosszú nyeretlenségi szériája - gondolkodott el a Naplónak nyilatkozva Waltner Róbert, a Lombard rutinos csatára. Az biztos, hogy a miskolciak mindenképpen megszakítanák a negatív sorozatukat, és ahogyan az lenni szokott, bizonyára az edzőváltás is felrázta a csapatukat. Ám a sikertelenség valószínűleg nyomott hagyott az önbizalmukban, amit mi kihasználhatunk. Jelenlegi helyzetünkben győzelemre van szükségünk, ezért én egyértelműen azt várom, hogy mindhárom pontot megszerezzük Miskolcon. Ezzel elmozdulhatnánk a kieső helyről, ami lélektanilag rendkívül fontos lenne a jövő heti, Pécs elleni sorsdöntő mérkőzés előtt - mutatott rá a korábbi NB I-es gólkirály.

A Diósgyőr játékoskeretében Griffiths, illetve Németh Milán személyében két olyan labdarúgó található, aki korábban a Lombardban futballozott. Ugyanakkor a pápai-ak közül öten is rendelkeznek miskolci múlttal, hiszen Ahodikpe, Bogunovic, Frizoni, Gál, valamint Nagy Tamás pályafutása során megfordult a DVTK-ban.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!