Lombard Pápa

2015.04.27. 18:19

Bíztató játék - Felvállalták a támadófutballt

Pápa - Az idei legjobb meccsét játszotta a Lombard Pápa az NB I-es labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában. A mutatott játék bíztató lehet a folytatásra nézve.

Polgár Tibor

A Szombathelyi Haladás elleni találkozót megelőző öt bajnokiján nem tudott a kapuba találni a bakonyaljai alakulat. Ki fog itt gólt szerezni? - tehették fel a jogos kérdést a legnehezebb időkben is a csapat mellett rendületlenül kitartó pápai szurkolók a kiesési rangadó előtt. Aztán útjára indult a labda a derbin és a 4. percben már meg is zördült a vendégek hálója Popin fejesét követően. Talán még meg sem ünnepelte rendesen a vezetést a hazai közönség, amikor érkezett Seye találata, és vele együtt a kétgólos Lombard-előny. Ekkor pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy a pápaiak 8 perc alatt több gólt szereztek, mint az előző hat meccsükön összesen.

Persze mindez nem a véletlen műve volt. Kovács László, a Lombardot irányító tapasztalt szakember nem titkolta, kifejezetten támadó szellemben küldte pályára tanítványait, ami a felálláson és az összeállításon is meglátszott. Emellett egy-két futballista a korábban megszokotthoz képest új poszton játszott, és például Völgyinek a középpálya közepére vezénylése, illetve Pongrácznak a jobb szélen való szerepeltetése remek meglátásnak bizonyult.

- Tudatosan igyekezetem támadó típusú játékosokat a csapatba tenni. Úgy gondoltam, reális esélyünk lesz a győzelemre. Meg ugye a mi helyzetünkben nincs értelme 8-9 emberrel védekezni, hiszen az egy pont nem segít rajtunk túl sokat. Elismerem, volt a meccsnek olyan időszaka, amikor kissé szétcsúsztunk , továbbá egyes játékosoknál fizikális gondok is jelentkeztek - mutatott rá Kovács László.

Mint mondta, az új felállás, valamint némely játékos megváltoztatott posztja törvényszerűen hibákat is eredményezett. Viszont a 2-2-s döntetlen ellenére a támadójáték és a labdarúgók lelkesedése, hozzáállása mindenképpen dicséretet érdemel, egyúttal pedig bíztató a roppant nehéznek ígérkező folytatásra.

A Lombard Pápa hátralévő meccsei

A pápai futballisták a következő fordulóban Miskolcra látogatnak: szombaton 18.30-tól a DVTK vendége lesz Kovács László legénysége. Ezután a Lombard a Pécset fogadja, majd Debrecenben lép pályára. Az utolsó előtti játéknapon a Paks érkezik a Pápára, végül a Honvéd stadionjában zárul a szezon a bakonyaljaiak számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!