Lombard Pápa

2015.04.24. 16:54

A rendőrség is készül a derbire

Pápa - Elmozdul a már kiesést jelentő 15. helyről a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata a Szombathelyi Haladás elleni szombat késő délutáni találkozó után?

Polgár Tibor

Ez a legnagyobb, legfontosabb kérdés a bakonyaljaiak és a Vas megyei zöld-fehérek sorsdöntő ütközetével kapcsolatban. A két együttes egyaránt 18 ponttal rendelkezik, és amelyik megszerzi a győzelmet a 18.30-kor kezdődő mérkőzésen, az nagy lépést tesz a bennmaradás felé.

A Pápa és a Szombathely rendre parázs hangulatú, eseményekben és feszültségben gazdag meccseket játszik egymással a szokásosnál nagyobb rivalizálásuk miatt. Mint ismert, ez leginkább Bíró Péter Lombard-tulajdonosnak a Haladáshoz (is) kötődő múltjából eredeztethető. A szombathelyi szurkolók ellenszenvüknek rendszeresen hangot adnak a lelátón, és várhatóan ezúttal is nagy számban kísérik el a csapatukat Pápára.

A pápaiakra (balra Csilus) kőkemény csata vár a Haladás ellen Fotó: Penovác Károly

Éppen ezért a rendőrség fokozott ellenőrzést rendelt el április 25-én 8 órától kezdődően másnap 8 óráig Veszprém megye teljes közigazgatási területére. Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják olvasható a megyei rendőr-főkapitányság közleményében.

A Pápa Szombathely bajnokit a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető, Kassai Viktor vezeti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!