Lombard Pápa

2015.04.22. 15:30

A politika is megszólalt Lombard-ügyben

Pápa - Menthetetlennek tűnik az NB I-es futball Pápán – fogalmazott Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei elnöke a legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Polgár Tibor

Egyúttal bizakodásának adott hangot, hogy a pápai és a környéki utánpótlásbázisra alapozva megmaradhat a felnőtt labdarúgás a városban. Orbán Imre több kérdést is feltett a médián keresztül a helyi futballklub tulajdonosának, illetve a városvezetésnek. Bíró Péter Lombard-vezértől azt kérdezte, miért éri meg neki egy olyan csapatot szponzorálni, amely a fejlődés csíráit sem hordozza magában. – Miért nem szünteti meg az önkormányzat a labdarúgócsapat pénzügyi támogatását, amikor az szégyenteljes teljesítményével lejáratja Pápa városát? – kérdezte a Jobbik megyei elnöke immár a város előző és jelenlegi polgármesterétől.

Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón reagált az elhangzottakra. Emlékeztetett, a Lombard Pápa jelenleg az ország legjobb 16 futballcsapata között van. Mint mondta, a sport természetéből fakadóan némelyek – helyzetüknél, lehetőségeiknél fogva – szerényebb célokért küzdenek, és ha ezek eléréséért mindent megtesznek, ugyanúgy megérdemlik az elismerést, a tiszteletet, mint a dobogóért harcban lévő erősebb képességűek. – Az Új Lombard Sport Kft. a várossal kötött szerződését mindaddig teljesíti, amíg az említett cég által működtetett futballcsapat az NB I-ben vagy az NB II-ben szerepel – hangsúlyozta a város és a Lombard együttműködésének alapjait Áldozó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!