Lombard Pápa

2015.05.29. 16:22

A Lombard-korszak utolsó meccse következik

Pápa - Megtartották a labdarúgó NB I-től búcsúzú Lombard Pápa fennállásának utolsó edzését pénteken délelőtt. A csapat szombaton este lejátssza a szezonzáróját a Budapest Honvéd vendégeként, majd pedig a klub története végérvényesen befejeződik.

Polgár Tibor

A csapatot működtető Új Lombard Sport Kft. az NB III-ba kapott indulási engedélyt a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, azonban a Lombard-cégbirodalom várható összeomlásával a futballklub minden bizonnyal megszűnik. – Borzalmas érzés volt megtartani az utolsó edzést. Alapító tagja vagyok a Lombardnak, csaknem 18 éve ez a klub a második családom, és most véget ér a történet – nyilatkozta a Naplónak Kovács László, a Lombard Pápa vezetőedzője. Mint mondta, nagyon furcsa érzés lesz leülnie a kispadra szombaton este, amikor a bakonyaljai sárga-feketék az NB I 2014/2015-ös kiírásának utolsó, 30. fordulójában a Budapest Honvéd stadionjában lépnek pályára 19 órától.

Kovács László és Mórocz Zoltán gyúró is a csapat tisztességes búcsújára készül
Fotó: Polgár Tibor

– A szívem szakad meg, mert gyakorlatilag ez lesz a búcsú. A Lombard név el fog tűnni, csak egy bejegyzés lesz a magyar futball történelemkönyvében. Aztán persze amiatt is fáj a szívem, hogy a látom a fiúkon, teljesen meg vannak törve. A Honvéd elleni meccsünk már nem a szakmai dolgokról fog szólni, sokkal inkább az emberi, sportemberi tartásról. Őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy ez mire lesz elég – mondta keserűen a tapasztalt szakember.

Pénteken a hasonlóan roppant nehéz helyzetben lévő Győri ETO bejelentette, a zárófordulóra már az NB III-as csapatával utazik el Debrecenbe. Pápán nem volt kérdés, hogy az első csapat szerepel-e a Honvéd-pályán. – A héten is edzettünk tisztességesen, de többen lemondták az utolsó mérkőzést. Jó néhány játékosnak fel van bontva a szerződése május 31-ével, ettől függetlenül eljöhettek volna a búcsúmeccsre. Egy-két emberben csalódtam, ám ezen nem tudok változtatni. Azokkal állunk majd fel, akik egészségesek és vállalják az utolsó megmérettetést. Az a legfontosabb, hogy ott legyünk és becsülettel befejezzük a bajnokságot – hangsúlyozta Kovács László. (Kovács Lászlóval egy hosszabb interjút is készítettünk, amit jövő héten olvashatnak.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!