Lóerő

2016.07.28. 18:50

Szlalom - Túljutottak a harmadik körön

Veszprém - Két gokartos, Badáczi Attila és Kiss Balázs végzett az abszolút kategória élén, megelőzve Kovács Szilárdot.

Heffler Péter

Az SZ & T-T Rally Team és az SR Sport Egyesület szervezésében már az idei harmadik szlalomfutam rajtolhatott el vasárnap a Veszprém Aréna parkolójában, ahol közel száztíz autós mérhette össze lóerejét és kormánytekergető képességét.

A korábbi versenyeken már megszokott BMW-k, Audik, épített Suzukik, Trabantok is részt vettek az idei harmadik veszprémi futamon, melyen közel száztíz induló sorakozott fel a Veszprém Aréna parkolójában. Ráadásul az SZ & T-T Rally Team és az SR Sport Egyesület ezúttal is gondolt a család minden tagjára a rendezvény kísérőprogramjaival, melyek között ezúttal is helyet kapott például Borbély Kornél látványos motoros bemutatója (Fotó: Szijártó Bence)

A rendezvény balesetmegelőzési nyílt nap is volt egyben, így számos olyan érdekes program kísérte, mint például a rendőrség által felállított biciklis-, illetve gokartpálya, streetfighter-show Borbély Kornéllal, vagy a motorszimulátor.

A rendezők tehát ezúttal is gondoltak a kilátogató családok minden tagjára, azonban természetesen a fő hangsúly a versenyen volt, amin ezúttal tizenkét kategóriában hirdettek száguldást.

A vasárnapi futamon A1-ben Takács Péter (Suzuki), Kandikó Ákos (Trabant), Lennert József (Suzuki), A2-ben Meszes András (Toyota), Györgyi Gábor, Szollár Norbert (mindkettő Suzuki), A3-ban Jantó Attila (Fiat), ifj. Kloó László (Audi), Oláh Milán (Citroën), a gokartoknál Badáczi Attila, Kiss Balázs, Mészáros Attila János, H1-ben Osváth Bence (Suzuki), Hock Tamás (Lada), Wessely Emil (Toyota), H2-ben Lovász Róbert (BMW), Bakonyi Dániel (Audi), Ungvári Péter (BMW), J-ben ifj. Jantó Attila (Fiat), Virág Csongor, Weninger Martin (mindkettő BMW), a nőknél Jantó Dorina (Fiat), Németh Klaudia (Suzuki), Szalkai Benigna (Renault), N2-ben Veingartner Szabolcs, Szakonyi Gábor, Németh Imre (mindhárom Suzuki), N3-ban Mile Bence (Mitsubishi), Gulyás Ádám (Mazda), Ihász Kovács Tamás (Opel), Protóban Kovács Szilárd (BMW), Szabados Károly (Suzuki), Kloó László (Formula 1000 ccm) lett az első három helyezett sorrendje. Az abszolút kategóriában Badáczi Attila (gokart 125 ccm) örülhetett a győzelemnek, megelőzve Kiss Balázst (gokart Zx-6R) és Kovács Szilárdot.

 

Itt találkozhat szlalomfutammal

A Dunántúli Szlalom Kupa augusztus 21-én Pécsen folytatódik majd, melyet követően szeptember 3-án Kisbéren lesz látható a mezőny. A következő futamot a megyeszékhelyen pedig szeptember 18-án rendezik a Veszprém Arénánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!