Lóerő

2015.05.28. 15:21

Szombathelyi rajt -cél győzelem

Pápa - A sikeres osztrák szereplés után a hazai bajnokságban is újabb dicsőséget ünnepelhetett Klausz Kristóf és navigátora, Kecskeméti Balázs.

Heffler Péter

A Renault Clio R3-assal induló páros a szombathelyi Iseum-ralin magabiztos rajt cél győzelmet aratott nemrég. A duó tizenegyből tíz gyorsasági szakaszt nyert meg, s így az ötös kategória és a 2WD értékelését is az első pozícióban zárta.

A Klausz Kecskeméti páros az 5-ös kategória és a 2WD értékelését is az első helyen zárta Szombathelyen
Fotó: Klausmotorsport

- Igazán sikeres versenyen vagyunk túl - értékelt Klausz Kristóf. - A kilencedik gyorsot egy kisebb technikai probléma miatt nem tudtuk behúzni, ugyanis szétnyílt a kipufogó, aminek következtében az autó veszített a teljesítményéből. Ennek ellenére úgy érzem, hogy egy viszonylag sima versenyt tudhatunk a hátunk mögött. A korábbi, Eb-n és Ausztriában szerzett tapasztalatainkat alapul véve ez a megmérettetés nem tartozott a legnehezebbek közé. Még úgy sem, hogy a Farkaserdő teljesen ismeretlen volt számomra - mégis ez a szakasz tetszett a legjobban mind közül. Nagyon sok volt a hosszú egyenes, teletűzdelve derékszögű kanyarokkal, így inkább a féktávokra és a kigyorsításokra kellett odafigyelnünk. A Renault nagyon jól viselkedett a murván, ami nagyban köszönhető a csütörtöki tesztünknek, ahol egy jó beállítást találtunk a kocsira. Ez a siker visszaadta egy kicsit az önbizalmamat, és a pontok is jól jönnek az összesített értékelésben - árulta még el a pápai pilóta.

A párosra most közel egy hónap szünet vár, hiszen legközelebb a júniusi Székesfehérvár-ralin állnak majd rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!