Lóerő

2015.05.07. 15:18

Reggeli a bicikliseknek

Veszprém - A Magyar Kerékpárosklub minden bringásnak reggelivel kedveskedett csütörtök reggel az Almádi út és a Cholnoky út kereszteződésénél található körforgalomnál.

Heffler Péter

A Magyar Kerékpárosklub idén is - ezúttal az ország harminc pontján, köztük Veszprémben is kedveskedett reggelivel, most elsősorban az autótulajdonos kerékpárral közlekedőket várta.

A kedves gesztus, aminek keretében almával, üdítővel, csokival vendégeltek meg minden kerékpárost csütörtök reggel az Almádi út és a Cholnoky út kereszteződésénél található körforgalomnál arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy manapság már nem számít, hogy valaki kizárólag autós vagy bringás . A Kerékpárosklub korábbi mérései szerint a bringára ülők tizennégy százaléka autóról váltott, emellett a rendszeresen kerékpározók több mint hatvan százaléka jogosítvánnyal is rendelkezik.

A Magyar Kerékpárosklub célja, hogy a kerékpározás további terjedésével csökkenjenek az autóvezetők és kerékpárral közlekedők közötti vélt, vagy valós ellentétek, különbségek és ezzel is jobbá váljon a közlekedés minden résztvevő számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!