Lóerő

2016.04.10. 08:59

Motorbőgetés, csajok és dübörgő basszus

Balatonfüred - Az előnytelen időjárás-előrejelzés és a szombatra jósolt 15 mm eső ellenére gyakorlatilag egyetlen milliméter csapadék nélkül, sőt, időnként verőfényes napsütésben zajlott a 9. Balatonfüredi Nemzetközi Tuningtalálkozó.

Kekk Sára

Rengeteg ütős verda, dögös csajok, jó pasik, kiváló DJ-k a legjobb zenékkel, hangnyomásmérés, autó-szépségverseny, vetélkedők és rengeteg ajándék, és természetesen mindez a Balaton-parton – ezt ígérte immár kilencedik alkalommal a Balatonfüredi Nemzetközi Tuningtalálkozó, és a szervezők a borúsnak ígérkező időjárás ellenére is betartották szavukat.

Természetesen a tuningverdák szerelmeseinek vérkeringéséhez szorosan kapcsolódó, hifivel és más kellékekkel foglalkozó cégek, kiállítók, árusok, autóalkatrész-kereskedők, tuningcégek, autófényezők, és egyéb, az autóiparban tevékenykedők is képviseltették magukat a Kisfaludy Strand hatalmas parkolójának placcán, akik standjaikkal és termékeikkel színesítették a rendezvényt. Egy ilyen volumenű show-ról nem hiányozhattak a raliautók, látványos veterán autók és egyéb érdekességek sem, például az Erdős Csaba nevével fémjelzett motoros kaszkadőrshow.

A már hagyományos autó-szépségverseny zsűrijének idén sem lehetett egyszerű dolga, hiszen a benevezett autócsodák egytől egyig esélyesek voltak a legtöbb kategória megnyerésére. Persze a bírák igyekeztek mindent a maga módján díjazni, a kategóriák között szerepelt például a legszebb csomagtér, kisautó, sedan, kombi, felni, idős autó (1990 előtti), olasz/német/francia és japán autó is.

A rendezvény szervezője, Császár Attila a Naplónak elmondta, a tavalyi, durván ötezres látogatószámhoz képest idén a szeszélyes időjárás miatt kevesebb emberre számítanak, bár hozzátette, így is körülbelül 1000–1300 autóra várnak a rendezvény helyszínéül szolgáló parkolóban. Hozzátette, körülbelül 130–160 ember van, akik az első évtől kezdve folyamatos résztvevői a rendezvénynek, velük már a nulladik napon szoktak találkozni Balatonfüreden. Idén is számos külföldi résztvevője volt az eseménynek, és Attila hozzátette, a törzsközönség számos tagja jön minden évben Ausztriából és Szlovákiából is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!