Lóerő

2016.04.07. 13:30

Mindent látó rendszer - Öt-hatszáz méteres távolságba is ellátnak a kamerák

Körkép - A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat kedden reggel 08.00 órától üzemszerűen is „szolgálatba állt”, és egyes hírek szerint csak az első két órában országszerte minimum hárommillió forintot hozott a rendőrség konyhájára.

Heffler Péter

A Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontokról (KKEP) nem könnyű információkhoz jutni, mivel az Országos Rendőrfőkapitányság szereti kivárni a válaszadásra rendelkezésre álló tizenöt napot. Szerettük volna megtudni ugyanis, hogy pontosan mekkora a kamerák hatótávolsága, és milyen messze kell tőlük kihelyezni a mérésre figyelmeztető táblát - például Litéren gyanúsan közel van. Előbbi kérdésre csak találgatni lehet, miszerint öt-hatszáz méteres távolságban látja a szabályszegéseket a rendszer.

(Fotó: Heffler Péter)

A megyénkben Ajkarendeknél a 8-as számú főúton, Balatonfüreden a Széchenyi utcában, Balatonkenesén a Balatoni úton, Eplényben a Veszprémi úton, Litéren a fő utcán, Nemesvitán a 84-es számú főúton, Pápa-Tapolcafőn a Tapolcafői utcában, Nyárádnál a 834-es úton, a Veszprémből Tótvázsony felé vezető 77-es úton, és Sümegen a 84-es számú főúton található fix telepített sebességmérők - a tévhittel ellentétben a Veszprémből Márkó felé vezető 8-as számú főúton elhelyezett kamerák nem mérnek - egyszerre akár hét szabályszegést is rögzíthetnek, és különösen a gyorshajtókra, záróvonalat átlépőkre „utaznak”.

Címkék#VÉDA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!