Lóerő

2015.06.25. 10:34

Magabiztos pápai szereplés - Borultak, mégis remekül versenyezték végig Székesfehérvár Rallyet

Összetettben a tizenhatodik, de az 5-ös kategória és a 2WD értékelésében is elsőként végzett a Klausz - Kecskeméti duó.

Heffler Péter

Felborultak, majd nyitott motorháztetővel gurultak le egy gyorsaságin, mégis eredményesen zárhatta az idei Székesfehérvár Rallyet Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs. A Renault Clio R3-assal versenyző párosnak bőven volt része kalandban, mégis elsőként intették le őket az 5-ös kategória és a 2WD értékelésében.

- Egy különös versenyben volt részünk, hiszen egyaránt autózhattunk murván és aszfalton - kezdte Klausz Kristóf. - Az autóval most sem volt gond, szokásokhoz híven, maximálisan felkészítve kaptuk meg a csapattól. A két terep közötti váltás, alkalmazkodás viszonylag könnyen ment annak ellenére, hogy a Renault futóműve nagyon sokat kapott a kemény murván, és a beállításaink sem voltak a legjobbak - mondta a pápai pilóta, miután kitért a bukásra is.

- Az első napon volt egy kisebb kalandunk egy visszafordítóval, ahol felborultunk az autóval, de a szurkolók segítségének köszönhetően vissza tudtuk állítani a kocsit a helyes irányba, és folytattuk az autózást. A vasárnapi szakaszok azonban különösebb történés nélkül zajlottak, a célunk csak a biztonságos célba érkezés volt. Ez sikerült is, hiszen egyaránt megnyertük az 5-ös kategóriát és a kétkerekesek értékelését - tette hozzá Klausz Kristóf, majd elárulta a székesfehérvári sikerek után sem pihennek, gőzerővel készülnek a soron következő megmérettetésekre.

Navigátora, Kecskeméti Balázs is rendkívül pozitívan értékelt.

- Nyertünk, és ez most a legfontosabb. Az első napon Varga Attiláékkal végig nagy meccsben voltunk, ám miután felkapattunk a pálya belső ívén egy buckára, és nagyjából három km/h-s sebességgel felborultunk a Renault-val, az a csata hamar eldőlt. Igaz, a nézők visszalöktek minket, de amint elindultunk, felnyílt a motorháztető, így 2-es fokozatban tudtunk csak legurulni a szakaszról. Az összetett manőver miatt negyvenhat másodpercet hagytunk benne abban a gyorsban, ám a második napot mégis a 2WD és az 5-ös kategória élén nyithattuk meg, mivel Vargáék aszfalton nem folytatták a versenyt. A borulásunk ellenére is olyan nagy előnyünk volt a többiekhez képest, hogy csak okosan autózva be kellett osztanunk az időnket. Azért egy kicsit izgultunk is, hiszen az autónak a végére minden baja lett, s reménykedtünk benne, hogy azért sikeresen be tudjuk majd kormányozni a célba - mondta Kecskeméti Balázs. Így is lett, Klauszék három és fél perccel nyerték meg a kategóriaértékeléseket, abszolútban pedig a tizenhatodik helyen zárták a Székesfehérvár Rallyet. Ennek az eredménynek köszönhetően pedig a pontverseny élén állnak és várjuk az ob folytatását.

Címkék#ralli#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!