Lóerő

2015.10.29. 11:39

Különleges autók találkoztak Veszprémben

Veszprém – Közel kétszáz autó vett részt a második parkolóházas találkozón, ahova igazi szemet gyönyörködtető ritkaságok is begurultak.

Heffler Péter

A közelmúltban Veszprém is csatlakozott ahhoz az országos autós megmozduláshoz, amikor a nagyvárosokban azonos időpontban találkoznak különleges gépcsodák tulajdonosai.

Dombi Kornél teljesen restaurált 71-es Volkswagen Karmann Ghiája volt talán az egyik legkülönlegesebb négykerekű az idei találkozón, de számos „sufnituning” gyönyörűség is begurult a belvárosi parkolóházba (fotó: Mosoni Péter)

– Az autós összejövetelt Csiszár Martin barátommal most rendeztük meg második alkalommal – mondta az egyik főszervező, Voznek Ádám, aki büszkén hozzátette, hogy Sopronból, Tapolcáról, Székesfehérvárról, Budapestről és Győrből is gurultak le autóritkaságok Veszprémbe.

– Ennek oka talán az lehet, hogy itt a hivatalos szervek elsősorban nem a rendesen karbantartott, olykor igen szépen átalakított autókra utaznak, hanem a valódi bűncselekményekre koncentrálnak. Bátran merem kijelenteni, hogy Veszprémet szeretik az emberek autós találkozók szempontjából – vélekedett Voznek Ádám.

(fotó: Mosoni Péter)

Az idei találkozón közel kétszáz autó randevúzott a belvárosi parkolóházban, amelyek között olyan szemet gyönyörködtető ritkaságok is begurultak, mint egy teljesen restaurált 71-es Volkswagen Karmann Ghia. A gyönyörű négykerekűek pedig természetesen idén is megtöltötték a Lovassy László Gimnáziumnál lévő parkolóházat, ami folytatásra sarkallja a szervezőket.

– Folytatás mindig van, volt és lesz is! Ráadásul tervben van egy úgynevezett West Side Conference III tető alá hozása, ami egy nyári autós találkozó. Erre kizárólag az ország legalacsonyabb és legbrutálisabb autóinak engedünk majd belépést. Terveink szerint regisztrációköteles lesz a rendezvény, és csak meghívásos alapon kerülhetnek be majd az autók a parkolóház területére. Az ideit megölte a nagy meleg, kellemes, baráti, mondhatni családias légkörben telt el az a találkozó, akkor nagyjából százharminc autóval. Természetesen tanultunk a hibáinkból, ezért a harmadik „felvonásról” előzetesen csak annyit árulnék el, hogy éjszakai találkozó lesz a tetőtéren, bulival egybekötve. A többit pedig már az emberek fantáziájára bízom – adott némi kedvcsinálót még Voznek Ádám a következő találkozóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!