Lóerő

2016.06.12. 19:15

Ismét Herczig nyert!

Veszprém - Drámai futamot hozott a hétvége, melyen ismét Herczig Norbert nyert, mögötte Ollé Sándor és Balogh János állhatott fel az idei Veszprém-rali dobogójára.

Heffler Péter

A hétvégén rendezték az országos ralibajnokság negyedik futamának számító huszonharmadik Veszprém-ralit, melyen idén közel kilencven autós állt rajthoz. Ahogy azt már korábban is megírtuk, a veszprémi futam nemcsak azért számított különlegesnek, mert részben murván kellett száguldaniuk a versenyzőknek, hanem, mert a nehézsége miatt - a bajnokságban egyedüliként - másfélszeres szorzó járt az itt szerzett pontokért.

A rangos versenyhez rangos mezőny párosult, ugyanis a rajtlistán mindenki ott volt, aki ebben a szezonban a bajnoki címekért küzd, nagy nevekből tehát nem volt hiány. Elég csak a tavalyi győztes Herczig Norbertet, Kazár Miklóst vagy ifj. Tóth Jánost említeni.

A Skoda Fabia R5-össel versenyző Herczig Norbert 2004, 2011, 2012 és 2015 után idén is győzni tudott a Veszprém-ralin fotó: Zwicker Tamás

A küzdelem pedig minden várakozást felülmúlt, hiszen négy gyorsasági szakaszt követően nem kis meglepetésre a Ranga Péter-Bán Viktor kettős vezetett szombaton, azonban az ötödik etapon műszaki okok miatt fel kellett adniuk a versenyt. Ekkor a tavalyi győztes Herczig Norbert-Igor Bacigál duó került az élre, akik aznap már meg is tartották előnyüket, és az ifj. Tóth János-Szőke Tamás páros előtt tizenhét másodperces fórban várhatták a vasárnapi folytatást, míg a harmadik helyen Kazár Miklós és Ferencz Ramón kezdte a második napot.

Az R5-ös Skoda Fabiával versenyző címvédő vasárnap aztán ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta, és hamar negyven másodpercre elhúzott az őt üldöző mezőnytől, melyből a délelőtt folyamán ifj. Tóth János és Kazár Miklós is kénytelen volt kiszállni. Előbbit kettős defekt hátráltatta, utóbbit pedig egy helyi buszjárat két gyorsasági szakasz között, amikor az, nekihajtva, kitörte a Ford Fiesta R5 futóművét.

A versenyt így a Herczig Norbert-Igor Bacigál páros nyerte nagy főlénnyel Ollé Sándor és Czakó-Budai Annamária, illetve Balogh János és Holczer Dániel kettőse előtt.

1. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia R5) 1:45:01

2. Ollé Sándor, Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) 1:45:17.3

3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer Evo9) 1:45:42.9

4. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer Evo X) 1:46:16.3

5. Velenczei Ádám, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:46:30.5

6. Ifj.Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T1) 1:47:04.5

7. Trencsényi József, Verba Gábor (Ford Fiesta R5) 1:47:22.0

8. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:47:22.3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!