Lóerő

2017.04.06. 14:35

Húsvétkor jön az I. Napló-kupa szlalomverseny

Veszprém - A húsvéti programokat színesíti az április 16-án megrendezendő 1. Napló-kupa szlalomverseny. Az autós ügyességi vetélkedéshez országos Skoda-találkozó, baleset-megelőzési és gyermekprogramok is társulnak.

Molnár Sándor

A rendezvény négy gyorsasági szakaszból áll majd, azaz összesen négy kört kell teljesíteniük az indulóknak. Délelőtt két futamra kerül sor a már benevezett, illetve a helyszínen még jelentkező amatőr vagy profi sofőrök között. Ezt követően - az ebédszünetben - első alkalommal rendeznek versenyautó-felvonulást a városban, amelynek várható időpontja 12 óra 30 perc. A menethez csatlakoznak a rendezvényen megjelenő Skoda-barátok is, akik a szlalomverseny idején tartják országos találkozójukat a parkolóban.

A felvonulás útvonala: Veszprém Aréna, OMV-kút, Aulich utca, Házgyári út, Tüzér utca, Csalogány utca, Dózsa György tér, Táncsics Mihály utca, viadukt, színházkert, Budapest út, Veszprém Aréna. A felvonulást követően újabb két futammal folytatódik a küzdelem az arénánál. A verseny reggel 9 órakor kezdődik és várhatóan 18 óráig tart. Az autós rendezvény ideje alatt a nézők tombolát is vásárolhatnak, amelynek öt szerencsés nyertese élményautózáson vehet részt a szlalompályán, egy 400 lóerős versenyautó ülésében ülve.

Nagy Richárd, az SZ & T-T Rally Team 14 éves versenyzője Fotó: SZ & T-T Rally Team

Az 1. Napló-kupára előzetesen 105 nevezés érkezett, és még közel ennyi résztvevőt várnak a Skoda-találkozóra is, amelyet többek között felnitartás, autóhúzás és szépségverseny is színesít majd. Várhatóan jelen lesz az eseményen egy 45 éves Skoda 110R Coupe is. A rendezvényhez a rendőrség is kapcsolódik baleset-megelőzési bemutatóval és rendőrségi szimulátorral. A gyerekeket kerékpáros tanpálya és ugrálóvár várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!