Lóerő

2015.07.16. 12:28

Hétvégén újabb futam!

Veszprém - Negyedik futamát rendezik a veszprémi házi gokartbajnokságnak, melyen rendre közel harmincan versenyeznek.

Heffler Péter

A Veszprém GoKart és az SR Sport Egyesület az idei negyedik háziversenyét rendezi vasárnap délelőtt a Fórum parkolójában lévő gokartpályán.

A nevezőket ezúttal is egy teljesen új nyomvonalú, nagyjából négyszáz méter hosszú pálya várja. A szervezők most is három csoportra osztják majd a közel harminc jelentkezőt, akiket a súlyuk alapján különítenek el, így biztosítva a kiegyenlített küzdelmet mindenkinek.

A negyedik futamon ismét új pálya várja majd a versenyzőket
Fotó: Heffler Péter

Ifj. Mulicz László, az SR Sport Egyesület elnöke elmondta, hogy ahhoz, hogy teljesen egyenlő legyen a küzdelem, egy versenyzőnek több gokartban is - összesen hat áll rendelkezésre - ki kell próbálnia vezetési képességeit. A végeredmény kialakításához pedig a nevezőknek egyenként huszonnégy perc áll majd rendelkésükre, ami alatt próbálkozhatnak minél gyorsabb köröket teljesíteni.

A hétfordulós bajnokság negyedik futamán érthető okokból ezúttal is kerék-kerék melleti, nagy küzdelem várható, hiszen a pontvadászat fődíja az első három helyezett számára egy Suzuki tesztautózás az Euroringen októberben.

A vasárnapi száguldás 10.00 órakor rajtol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!