Lóerő

2016.08.11. 14:01

Háromnapos száguldás rajtol

A tereprali világában jól ismert nevek, pazar nyomvonalú pálya, hazai versenyző is különlegessé teszi az idei futamot.

Heffler Péter

Nyolcadik alkalommal látogat el hazánkba és térségünkbe a tereprali-világkupa mezőnye, mely ezúttal harminc autós párost, öt kamionos triót és harminchat quados, illetve motoros versenyzőt jelent, köztük olyan nevekkel, mint a finn Mikko Hirvonen ralilegenda, aki százhatvanhárom világbajnoki futamon összesen tizenöt győzelmet aratott. A futamnak ugyanakkor lesz egy nagy hiányzója is a kétszeres Dakar-rali-győztes Nászer Száleh el-Attija személyében, aki hazáját, Katart képviseli a riói olimpián sportlövészetben (mivel London bronzérmese ebben a számban).

Fotó: Zwicker Tamás

Garamvölgyi Zoltán, a Hungarian Baja szervezőbizottságának elnöke korábban elmondta, hogy a mezőny több településen, így Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn, valamint Hajmáskéren is látható lesz a péntek délutáni, Óváros térről induló etap során.

hungarianbaja.com

- A terepralisok szombaton kétszer, vasárnap egyszer teljesítik a száznegyvennyolc kilométeres pályát. A nézőket Hajmáskéren, a nullpontnál várjuk, ahová ugratókat is építettünk az izgalmak fokozása érdekében, a döbröntei patakátkelés pedig idén is a verseny elmaradhatatlan része - nézői szempontból pedig az egyik fénypontja annak. Magáról az útvonalról elmondanám, hogy a lőtéren amerikai hadgyakorlat zajlik, ezért nagyon sok helyen kellett módosítanunk. Vesztettünk el jó részeket, de szerintem a pálya vonalvezetése jobb lett, mint egy évvel ezelőtt. Továbbá külön öröm számomra, hogy helyenként visszatértünk a tizenhárom évvel ezelőtti nyomvonalhoz. Kiemelném, hogy nagy figyelmet fordítunk a környezet megóvására, aminek fontosságára a szurkolók figyelmét is szeretnénk felhívni - mondta Garamvölgyi Zoltán a verseny sajtótájékoztatóján.

A népes és neves mezőnyben hazai versenyzőért is szoríthatunk majd, ugyanis a raliversenyek világából jól ismert balatonfüredi Osváth Péter is rajthoz áll egy BMW volánja mögött.

- Tavaly ugyan már mentem két futamot terepraliban, de ez lesz az első világkupafutamom, tehát mondhatni, hogy egy új szakág vár rám - árulta el Osváth Péter. - Hosszú, százötven kilométeres gyorsasági szakaszok vannak, tehát más, mint a rali, így egy célba érés és egy tisztes helytállás, minél jobb helyezés a célom a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!