Lóerő

2015.10.08. 11:04

Hagyományt teremtő Nagyvázsony-kupa

Nagyvázsony - Néhány esztendő szünet után a hétvégén tért vissza a Nagyvázsony-kupa.

Heffler Péter

- Ötödik alkalommal rendezzük meg a versenyt, igaz, a 2009-es volt az utolsó, amire a mi szervezésünkben sor került - kezdte Lakatos Róbert főszervező. Az újjászervezett országos amatőr rali-bajnokság nyugati régiójában hat futamot rendeznek idén, amiből a nagyvázsonyi volt az ötödik állomás. Elmondható, hogy összességében nagyon jól sikerült, hiszen a tervezett nevezői létszámot hoztuk, ötven induló volt - árulta még el Lakatos Róbert.

Napsütés, jó hangulat, népes mezőny a Nagyvázsony-kupán
Fotó: Balogh Balázs

A kicsit több mint hat kilométeres gyorsasági szakaszt oda-vissza három-három alkalommal kellett teljesíteniük a pilótáknak, melyen a kanyargós terep kemény, de élvezetes tudáspróbát jelentett mindenkinek, aki leautózta a közel harmincnyolc kilométeres versenyt. Az ötven induló teljesítményét összesen öt kategóriában, és négy külön kupában bírálták. Így a veszprémi Ifj. Szőke András és Szőke Nikolett az ötös kategória második, a szentgáli Kernel Balázs-Vaczola László a Lada-kupa harmadik, az ajkai Tölgyesi László-Nemes Csaba duó az Extra Lada-kupa első, míg a pápai Berki Gábor-Berki Antal páros pedig a BMW-kupa harmadik helyén végzett. A napsütéses, jó hangulatú, balesetmentes idei Nagyvázsony-kupa pedig olyant hagyományt teremthetett, amit a szervezők remélnek, jövőre folytatni tudnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!