Lóerő

2015.07.16. 12:28

Győzelem huszonkettedszerre is

Bajnokok, eszméletlen autók, izgalmas pálya, remek szervezés és persze sok néző jellemez egy jó autóversenyt. A Veszprém Ralin pedig továbbra sem változtatnak a bevált a recepten.

Heffler Péter

Hétvégén rendezték a huszonkettedik Veszprém Ralit, az Országos Rali Bajnokság ötödik futamát, melyre a sportág krémje gyűlt össze múlt hétvégén a Veszprém Aréna parkolójában kialakított szervízparkban. Nem csoda, hogy hatalmas éreklődés övezte az idei versenyt is, hiszen magyar bajnokok, nagy visszatérők tarkították a mezőnyt. Lakatos Róbert szervező elégedetten is nyilatkozott a leintés után.

Herczig Norbert Veszprémben mutatta be a vadonatúj Skoda Fabia R5-öst, mellyel sima győzelmet aratott 
Fotó: Kacsándi Norbert

- Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a futamról, de szerencsére a körülmények is adottak voltak egy jó versenyhez, hiszen az időjárás is kegyes volt - mondta Lakatos Róbert, utalva arra, hogy ideálisnak mondható, huszonhét-huszonnyolc fokban folyt a száguldás.

- Jót tett továbbá az idei Veszprém Ralinak, hogy két nagy név is visszatért, így Bútor Róbert egy Mitsubishi Evo X-vel, illetve Benik Balázs hét év kihagyás után egy élvonalba tartozó Ford Fiesta R5-ös autóval állt rajthoz. Érdekesség, illetve tovább növelte a verseny színvonalát, hogy egy francia versenyzőnek köszönhetően gyakorlatilag mindegyik, ma az élvonalat képviselő autómárkának a csúcskategóriás gépe megtalálható volt a mezőnyben, így Ford, Peugeot, Citroen. Ráadásul Herczig Norbert is itt mutatta be a Skoda új modelljét, a Fabia R5-öt - tette hozzá Lakatos Róbert.

A pápai Klausz Kristóf (Renault Clio R3) szintén eredményes futamot zárt, az összetettben elért tizenhatodik hely mellett murva bajnokicímnek örülhetett
Fotó: Klaus Motorsport

A nagy nevekhez, csúcsgépekhez egy méltó pálya passzol, amit idén is sikerült maradéktalanul biztosítani a szervezőknek. - Különlegessége a versenynek, hogy hosszú szakaszok alkotják, illetve a Szombathely Rali mellett a veszprémi az egyetlen murvás futam a bajnokságban. Ehhez pedig egy gyors pálya dukál - magyarázta még Lakatos Róbert a Veszprém Rali szépségeit.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!