Lóerő

2016.03.31. 11:34

Elvették az idős nő jogosítványát

Balatonfüred– Egy nyolcvanöt éves nő figyelmetlenül vezetett, aminek következtében egy másik gépkocsivezető súlyosan megsérült. A vétkesnek végleg elvették a jogosítványát.

Mátételki András

Az eset tavaly március 30- án, a kora délutáni órában történt Balatonfüred külterületén. A helybeli M. Ilona Suzuki gépkocsijával a Nagyfenyő útról érkezett a 71-esre, ahol nem vette figyelembe az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” táblát, s felhajtott a főútra. A Mercedes vezetője, hogy elkerülje az ütközést, a kormányt balra rántotta, majd belehajtott az árokba.

A Mercedes vezetője maradandó sérülést szenvedett Fotó: Rendőrség

A baleset következtében csigolyatörést szenvedett, egészsége maradandóan megromlott, ugyanis beszűkült a gerinccsatornája. A Veszprémi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt M. Ilonát jogerősen százötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, s véglegesen elvették a jogosítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!