Lóerő

2016.04.15. 19:20

Életre keltett múlt

Veszprém - A Veszprémi Motoros Egyesület (VME) és a Városi Művelődési Központ (VMK) szervezésében veterán-motorkerékpár-kiállítás nyílt pénteken a VMK-ban, amelyet két héten át díjtalanul lehet megtekinteni.

Heffler Péter

A Veszprémi Motoros Egyesületről már többször hallhattunk a közelmúltban, legutóbb például akkor, amikor tavaly év elején egy Pannónia T5 típusú motorkerékpárt újítottak fel, hogy aztán azt elárverezzék, és a befolyt összegből rászoruló gyermekeken segíthessenek. A VME ezúttal a Városi Művelődési Központtal karöltve, Életre keltett múlt címmel már másodszor jelentkezik motorkiállítással, melyen összesen tizenhat - tizennégy motorkerékpárt és kettő utánfutós - veterán járművet tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tizenhat veterán járművet - tizennégy motorkerékpárt és kettő utánfutóst - tekinthetnek meg az érdeklődők
Fotó: Penovác Károly

A VMK-ban pénteken rendezett megnyitón Hadobás József veteránjármű-gyűjtő előadásán túl a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete Északi fény - Danuvia-túra című beszámolója hangzott elé. Izbéki Gábor, a Veszprémi Motoros Egyesület elnöke lapunknak elmondta, szeretnék, ha a Pannónia vagy Danuvia név hallatán minél többen tudnák, hogy mi is áll a márka mögött. Ezért az egyesület várja azokat az érdeklődőket, akik akár egy történetet, akár a magyar motortörténelem egy darabját osztanák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!