Lóerő

2015.09.24. 12:53

Egy Trabanttal az élen

Ritkán ver tönkre Trabant BMW-ket, Audikat, de a Veszprém Szlalomon ez történt. Kandikó Ákosnak sikerült mindenkit maga mögé utasítania.

Heffler Péter

Vasárnap a Veszprém Aréna parkolójában idén már negyedik alkalommal tartottak Baleset-megelőzési nyíltnapot a Veszprém Szlalommal karöltve, mely a Dunántúli Szlalom Kupa hetedik fordulója is volt egyben.

Az abszolút csatában szoros küzdelmeket láthattak a kilátogatók, ahol némi meglepetésre Kandikó Ákos egy Trabanttal végzett az első helyen, Lovász Róbert és Lovász Kornél BMW-je előtt. - Kisebb megszakításokkal 1998 óta versenyzek, és 2007 óta indulok Trabanttal - mondta Kandikó Ákos. - Egy nyolcszáz köbcentis autóról van szó, amit Pathy László készített nekem. Az ilyen versenyeken nem a lóerő számít, sőt, a nagyobb kocsikkal szemben komoly előnye van a Trabantnak, ugyanis könnyű, jól fordul. A mostani, veszprémi futamon pedig egy különösen technikás pályát kaptunk, ami még inkább a kicsi kocsi javára vált - értékelt még Kandikó Ákos.

Kandikó Ákos Trabantjával mindenkit maga mögé utasított
Fotó: Tál Dominik

A rendező SR Sport egyesület és az Sz&T-T Rally Team természetesen minden kilátogatónak igyekezett megtalálni a számára megfelelő programot, hiszen aki nem a pálya szélén szurkolt a versenyzőknek, az a 3D-s autós, vagy a motoros szimulátoron tesztelhette képességeit. A kissebeket ugráló vár és elektromos kisautó szórakoztatta, de például volt még biztonsági öv szimulátor is.

A szlalom versenyek rajongói legközelebb október 10-én élhetnek szenvedélyüknek a tapolcai Dobó kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!