Lóerő

2015.09.17. 15:28

Szlalom: egy nap a lóerők bűvöletében

Veszprém – Élesedik a verseny a szlalomosok idei bajnokságában, melyben az utolsó veszprémi futamot rendezik a hétvégén.

Heffler Péter

Vasárnap ismét szlalomfutamot rendeznek Veszprémben, a Veszprém Aréna parkolójában, melyet a már megszokott módon ezúttal is az Sz&T-T Rally Team és az SR Sport egyesület szervez. A futam egyben a Dunántúli Szlalomkupa elnevezésű sorozat hetedik állomása, de a nap nemcsak a száguldásról és a kormánytekergetésről szól majd, ugyanis a baleset-megelőzés jegyében ismét lesz a kerékpáros rutinpálya, roncsvágási bemutató, vagy például kipróbálható lesz a tavaszi futamon nagy rajongótábort szerző 3D-s autós szimulátor is.

– A szlalompályát a fárasztó kormánytekergetés fogja jellemezni, mivel az új nyomvonal mind fejben, mind vezetési tudásban kihívást tartogat a leendő versenyzőknek – mondta ifj. Mulicz László, az SR Sport egyesület elnöke.

A Pintér család gyakori és eredményes induló a BMW E36-tal
Fotó: Horváth András

– Az eddig fellelhető összes pályaelemet felhasználva bóják tömkelege fogja várni a nagy-érdeműt. Nem csoda tehát, hogy elég hamar betelt a százhúszas nevezői létszám. Ráadásul egy nagy névvel is bővült a mezőny, ugyanis a szakág egyik legjobbja, Ludescher Ádám is jelezte részvételi szándékát, aki egy Honda CRX-szel áll majd rajthoz – árulta még el ifj. Mulicz László.

A nevezők létszáma és a futam népszerűsége nem véletlen, mivel a veszprémi futamot követően október 10-én Tapolcán, október 24-én pedig Bakonyszentlászlón rendeznek szlalomversenyt, hogy aztán november 7-én a Hangvillában zárják az évet a szokásos szezon végi díjátadón. A bajnokságban egyelőre Lovász Róbert vezet, egy ponttal megelőzve Osváth Bencét és tizenhéttel Szollár Norbertet.Mint fentebb már említettük, a programok sora nem áll meg a gumifüstölésben ezúttal sem, hiszen lesz még biztonságiöv-szimulátor, katasztrófavédelmi programok, motoros szimulátor, a gyerekeknek pedig ugrálóvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!