Lóerő

2015.07.30. 14:57

Egy gyümölcsös sör volt az ajándék a sofőröknek

Balatonfüred, Balatonalmádi - Azoknak a gépjárművezetőknek, akiknél mindent rendben találtak, egy-egy alkoholmentes sört ajándékoztak a rendőrök.

Heffler Péter

A Veszprém Megyei Rend- őr-főkapitányság szombaton Balatonfüreden, majd az esti órákban Balatonalmádiban is baleset-megelőzési napot tartott, melynek célja nem csupán az ittas járművezetők kiszűrése volt, hanem a figyelem felhívása is a felelős vezetés fontosságára.

– Nagy örömmel fogadtuk a sörgyártó cég felkeresését, hiszen az ittas vezetés visszaszorítása nem csupán a rendőrség, hanem mindenki érdeke – mondta Bakler Zoltán rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőhelyettese.

Akinél minden rendben volt, alkoholmentes sört kapott (Fotó: Heffler Péter)

– Az idegenforgalmi szezonban megnő a járműforgalom, és ilyenkor szabadabbnak érzik magukat az emberek, ezáltal sajnos több az ittas vezető is. Az ilyen programokon egyrészt megpróbáljuk kiszűrni az ittas járművezetőket, másrészt felhívjuk a figyelmet a megelőzés fontosságára, hiszen, ha valaki így okoz balesetet, akkor annak akár több család életére is komoly hatása lehet. Minél több ilyen akciót szervezünk, annál nagyobb az esély rá, hogy az emberek elgondolkodnak azon, érdemes-e mindent kockára tenni – tette hozzá Bakler Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!