Lóerő

2017.06.01. 14:00

Balatoni motorlovagok

BALATONFŐKAJÁR - Nem egyszerű hozzánk bekerülni, de akinek sikerül, az megbecsült tagja a motorostársadalomnak. Igyekszünk jó kapcsolatokat ápolni a motorosklubokkal és minden hozzánk hasonló egyesülettel, baráti körrel - mondta Seress Zsuzsanna.

Molnár Sándor

A Balaton Lovagjai Motoros Egyesületet 2007-2008 folyamán kezdték el szervezni, és formálisan 2010 márciusában alakult meg.

- A szervezés azért tartott ilyen sokáig, mert egy jó csapatot nem lehet egyik napról a másikra tető alá hozni, és még így is voltak, akik nem tudtak megbirkózni a feladattal, és kiestek a tagok közül. Az egyesület célja, hogy összefogja a helyi és környékbeli motorosokat. Programokat, családi és jótékonysági eseményeket szervezünk. 2016-ban például mi segítettük ki a Mikulást a csajági, balatonfőkajári és balatonakarattyai óvodában, aminek nagyon örültek a gyerekek. Úgy gondolom, hogy idén is igyekszünk segíteni a decemberi ajándékozást - meséli Forróné Seress Zsuzsanna, az egyik alapító tag.

Az idei esztendőben már megtartották a tavaszi szezonindító partijukat, május 27-én részt vettek Balatonfőkajáron a községi családi napon, ahol saját standon fogadták az érdeklődőket, és megmotoroztatták a gyerekeket, aminek hatalmas sikere volt.

A motorosegyesület június 9-11-e között rockfesztivált szervez Balatonakarattyán. A kétnapos fesztiválon hat koncertet adnak a fellépő zenekarok, napközben pedig vidám vetélkedőkkel és baráti beszélgetéssel lehet eltölteni az időt. A klub tagjai arra törekszenek, hogy a rendezvény sikeres legyen a helyiek és az idelátogató vendégek számára egyaránt.

A balatonfőkajári családi napon  – ahol saját standon fogadták  az érdeklődőket – megmotoroztatták a gyerekeket Fotó: archív

Augusztusra tervezik az éves motorostúrát. Tavaly a Felvidéken voltak, az idei túra célja az Északi-középhegység lesz, és októberben szezonzáró bulival búcsúztatják a motorosévadot. Az év folyamán kisebb túrákat, kirándulásokat is szerveznek, melyek nyitottak a motorozni vágyók számára.

- Az egyesület jelenleg hat fő teljes jogú taggal működik, az új tagok kétlépcsős tagfelvételi eljárás (próbaidő) során kerülhetnek be hozzánk. Többen is érdeklődnek a klub után, így joggal reméljük, hogy hamarosan új teljes jogú tagokat köszönthetünk sorainkban. Aki hozzánk tartozik, az kiveszi a részét a munkából és a szórakozásból is, de az élet minden területén segítjük egymást, nem csak a motorozás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!