Lóerő

2016.09.29. 20:00

A pápai Klausz Kristóffal, ahol csak rajthoz áll, számolni kell

Pápa - A pápai pilótától már megszokhattuk, hogy ahol csak rajthoz áll, ott esélyesként kell számolni vele. Nem volt ez máshogy a legutóbbi versenyeken sem, azokon is kategóriagyőzelmeknek örülhetett.

Heffler Péter

Szeptemberben sem unatkozott Klausz Kristóf, akire országos bajnoki és egy Eb-futam is várt, de ezúttal mindkétszer országhatáron túl.

Előbb Csányi Botonddal Kassán, majd Nyirfás Juliannával maga mellett Lettországban, a Liepaja-ralin kellett bizonyítania a fiatal pilótának.

- Hogy értékeled a Kassa-ralit?

- Nagyon jól sikerült, és a magyar értékelésben mindent megnyertünk, amit lehetett, így a 2WD, illetve a hatos kategória élén végeztünk. Sőt, még a magyar-szlovák összetettet nézve is odaértünk a harmadik helyre. Ráadásul külön öröm, hogy utóbbinál a jóval nagyobb helyismerettel rendelkező, szintén Peugeot 208 R2-essel versenyező ellenfelekkel remekül vettük fel a versenyt.

- Hogy vettétek aztán a Liepaja-ralit?

- Itt talán nem is a helyezés volt a fontos, a célunk ugyanis megint a tanulás volt. Akárcsak Észtországban, nagyon széles, murvás pályákon versenyeztünk, amin még, úgy érzem, rutint kell szereznem. Azt gondolom, hogy vezetéstechnikailag nagyon közel járunk az élen álló pilótákhoz, de az Eb-futamokon még mindig nagy hátrányt jelent velük szemben, hogy a helyismeret nem a mi oldalunkon áll.

Klausz Kristóf sikert sikerre halmoz a Peugeot 208 R2 volánja mögött, mindenhol esélyesként indul   Fotó: archív

- Mit vársz a Mecsek-ralitól? Bajnoki álmokról már lehet beszélni?

- A legfontosabb, hogy mindig az éppen soron következő futamra koncentrálok, így most az a lényeg, hogy a Mecsek-ralin nyerjünk, aztán majd utána meglátjuk, hogy is állunk a bajnokságban. Igazából még nem is nagyon számolgatok.

- Külföldön hol versenyzel még idén?

- Az idei szezonban már csak a Waldviertel-rali van hátra novemberben, amit már nagyon várok. Szeretek Ausztriában versenyezni, mert jók a pályák, profi a szervezés, de idén ebben a bajnokságban a sűrű versenynaptáram miatt kevesebb lehetőségem nyílt autózni. Ezért a pontvadászatban sem úgy állunk, ahogy elkép-
zeltem, de most mindenképpen győzelemért, vagy legalább dobogós helyezésért utazunk majd.

Klausz Kristóf már tavaly is versenyzett a Peugeot 208 R2-vel, amit nem is szándékozik lecserélni, pedig idén egy Opel Adam R2-t is kipróbálhatott. - Úgy néz ki, hogy jövőre is marad a Peugeot - árulta el Klausz Kristóf. - Az Opelt csak egy verseny erejéig próbáltuk ki, hogy megismerjük, mit tud, mivel ebben a kategóriában a Peugeot és a Ford mellett még ez számít ütőképesnek. Olyan kis különbséget vettünk észre, hogy úgy döntöttünk, nem váltunk - tette hozzá a pápai pilóta.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!