Lóerő

2015.08.20. 13:10

A jövő gumija lehet a tömör gumi?

A jövő kerékpárjai valóban a tömör, belső nélküli gumin gurulnának már? Egyelőre kevesen hallottak róla, és van, aki szkeptikus a lehetséges elterjedésével kapcsolatban.

Heffler Péter

Üvegszilánk, rajzszög, tüske, vagy csak „remekül" betonozott bicikli út - mind egytől egyik a kerékpárosok rémálma, hiszen mindegyik okozhat defektet, és nagyon hamar tönkre tehet egy hétvégi nyugodt családi kerekezést. Már tavaly piacra került a tömör gumi, amivel megszűnnek ezek a gondok, azonban még igen kevés helyen kapható az új találmány. Kuszi Péter, egy Kerékpárszaküzlet és szerviz tulajdonosa elmondta, hogy a köztudatban sincs még bent az új gumitípus, egy kezén meg tudja számolni, hányan érdeklődő volt eddig.

-Véleményem szerint egyelőre nem nevezhető a jövő gumijának, mivel az átlagfelhasználó számára elsősorban az ár dönt - mondta Kuszi Péter. - Egy defektes belsőt megragasztani párszáz forint, gumit cserélni ezer forintos tétel, míg egy új, jobb minőségű külsőgumi is háromezer forint alatt található, szemben a tömör gumival, aminek igen borsos ára van. Ezért egyelőre nem tartom életszerűnek, hogy tömegével elterjedjen az átlagos felhasználók körében. Professzionális szinten nem tudom megítélni, mennyire van létjogosultsága a tömör guminak, hiszen itt szigorú szabályok vonatkozhatnak még a guminyomásra is - tette hozzá Kuszi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!