Lóerő

2015.06.18. 13:10

A harmadik futam jön: közel harminc induló várható a vasárnapi versenyen

Veszprém - A hétvégén már az idei harmadik versenyre kerül sor a Veszprém GoKart és az SR Sport Egyesület szervezésében.

Heffler Péter

Veszprémben van egy hely, ahol a benzingőz szerelmesei az autósport előszobájának számító gokartozással ismerkedhetnek. Ha pedig már van egy minden igényt kielégítő pálya, rendre versenyeket is rendeznek rajta.

A Veszprém GoKart és az SR Sport Egyesület rendezésében már második szezonját tapossa az a házibajnokság, ami áprilistól októberig tart egy Házgyári úti bevásárlóközpont parkolójában. Rendre közel harminc fő részvételével izgalmas versenyeken száguldoznak a kartosok. - Hét hónapon keresztül minden hónapban egy futamot rendezünk - kezdte Iván András szervező. - Egy pontvadászatról van szó, melynek az adott versenyein csak érem, illetve oklevél díjazás van. Azonban a szezon végén három abszolút győztest hirdetünk, akik egy Suzuki Swift versenyautó tesztet nyernek az Euroringen. A mostani, vasárnapi futam kicsit másképp kerül lebonyolításra, mint az eddigi versenyek. Most nem az időeredményeké lesz a főszerep a felnőtt kategóriákban, hanem a befutó alapján lesznek értékelve a kategóriák, így látványos csatáknak, előzéseknek adhat otthont a Házgyári úti Veszprém Gokart pályája. Lesz egy időmérős ötkörös etap, ami alapján majd kialakul a rajtsorrend. A továbbiak két futamból fognak állni, így egy hosszabb, tíz perces normál, majd egy hat perces fordított rajtráccsal induló versenyből. Kicsit megváltozik a pontrendszer is a körversenyeket illetően, ugyanis azok, akik az A" csoportba kvalifikálják magukat, ők a verseny végén több pontot kapnak, mint azok akik a B" csoportba kerültek. Nyilván aki sok pontot akar hazavinni annak törekednie kell, hogy A" csoportos legyen - tette még hozzá Iván András, majd kitért a legkisebbek futamára is. - A gyerekeknek a versenyét szombat délután tartjuk és egy szokásos időmérős verseny lesz nyolc perc szabadedzéssel, illetve a nyolc percnyi időmérővel.

A másik rendező, az SR Sport Egyesület is bízik az újabb hangulatos futamban. - A pálya kialakításáért felelünk, ami természetesen ezúttal is változni fog az előző versenyhez képest, illetve segítséget nyújtunk a nevezésben és magában a futam lebonyolításában - mondta Ifj. Mulicz László, az SR Sport Egyesület elnöke, miután röviden kitért a vasárnapi célokra is. - Szórakozás, kikapcsolódás és persze egy jó küzdelem, ha pedig már indulok is, akkor egy dobogós hely elérése.

A program:

8:30 9:00: Regisztráció

9:00 9:10: Eligazítás

9:15 10:15: Szabadedzések

10:15 11:15: Időmérő edzés

11:30 kb. 15:30-ig: Versenyek lebonyolítása

15:35: Eredményhirdetés




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!