Lóerő

2016.08.04. 14:50

A biztonságos közlekedésért

Zánka - Ötödik alkalommal rendezték meg a Közlekedésbiztonsági napot az Erzsébet üdülőközpont és tábor területén.

Heffler Péter

Rajzverseny, különféle közlekedésbiztonsági interaktív oktató-fejlesztő programok, Vezess okosan! veszélyfelismerési verseny, kerékpáros KRESZ-pálya, részegszemüveges ügyességi pálya, segédmotor-kerékpáros szimulátor, bringás freestyle bemutató is tarkította a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága álatal szervezett V. Zánkai közlekedésbiztonsági napot az Erzsébet üdülőközpont és tábor területén. A rendezvényen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a környező hatóságok, így például a vízi rendészet is képviseltette magát.

Játékos formában szerezhettek új ismereteket a gyermekek Fotó: Nagy Lajos

- Igyekeztünk a zánkai táborban nyaraló gyerekeknek egy olyan délelőttöt biztosítani, melynek elsődleges célja a baleset-megelőzés volt, kissé játékosabb formában - árulta el lapunknak Bakler Zoltán rendőr őrnagy, közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettes a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

- Ezek a rendezvények azért roppant fontosak, mert játék közben megismerhetik a gyermekek, hogy ne váljanak közlekedési baleset áldozataivá, ami a nyári szünidőben különösen hangsúlyos. Azonban a bemutatóknál is lényegesebb, hogy a szülő jó példával járjon a gyermeke előtt, és egészen kicsi kortól a biztonságos közlekedés alapszabályait megtanítsa, gondolva itt a gyerekülés helyes beszíjazására, majd később a biztonsági öv használatára, a helyes kerékpáros és gyalogos közlekedés megtanítására - tette még hozzá az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!