Lóerő

2016.06.09. 17:30

A bajnokság legnehezebb futama - Szombaton rangos mezőnnyel rajtol el a huszonharmadik veszprémi verseny

Veszprém - A hétvégén rendezik az országos ralibajnokság negyedik futamának számító, huszonharmadik Veszprém-ralit.

Heffler Péter

Komoly hagyományokkal rendelkezik a veszprémi futam, melyet ugyan csak 1994 óta nevezünk Veszprém-ralinak, de valójában már 1984-ban is megrendezték. Sokáig például az egyetlen murvás talajú verseny volt, és manapság is csupán egy ilyen helyszín van ezen kívül az országos ralibajnokság állomásai között.

Nem csoda, hogy a sportág szereplői és rajongói között is igen népszerűnek mondható a Veszprém-rali, melyre idén közel kilencven versenyzőt várnak a szervezők. A rajtlistán olyan nevek szerepelnek, mint például Herczig Norbert vagy Kazár Miklós, ugyanakkor hazai pilótáért is szoríthatunk majd.

- Voltak már többen és sokkal kevesebben is a nevezők, de a kilencven induló azért mindenképpen népes mezőnynek mondható. A lényeg, hogyha a rajtlistára pillantunk, hamar kiderül, hogy mindenki itt van, aki ebben a szezonban a bajnoki címekért küzd, nagy nevekből tehát nem lesz hiány - árulta el Lakatos Róbert szervező.

A bajnoki versenyfutásban igen sokat nyomhat egy esetleges jó szereplés Veszprémben, ezt minden versenyző tudja, hiszen pontok tekintetében másfélszeres szorzó jár a helyezésekért. Egyrészről a verseny sajátjának számító murvás szakasz másfajta vezetési stílust igényel a pilótáktól, mint amit megszokhattak, másrészről az idei futam gyorsasági össztávja közel száznyolcvan kilométer hosszú lesz, tehát a pilótáknak alaposan meg kell dolgozniuk azokért a pontokért. Herczig Norbert, a bajnokságot negyven ponttal vezető tavalyi bajnok, illetve az előző veszprémi futam győztese például a pontvadászat legkeményebb versenyének nevezte a veszprémit. - A Veszprém-rali mindig is az egyik legnehezebb verseny hírében állt, mert a leghosszabb futam a bajnokságban, ráadásul most húsz-huszonöt kilométerrel több a táv, mint ami tavaly volt. Ide kell még venni, hogy ugye murván, nyáron, melegben mennek a pilóták, ami mind őket, mint az autókat igen komolyan igénybe veszi - mondta még Lakatos Róbert, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a biztonság érdekében, csak a - térképeken is látható - kijelölt helyekre álljanak a szurkolók.

Kilátogatni pedig érdemes, ugyanis a jutaspusztai szakaszon szombaton háromszor is látható lesz az elszáguldó mezőny.

Címkék#rali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!