• cikk kép
  A hét ''autósa''

  Olvasónk az egyik bevásárlóközpontnál lett a figyelmes a mozgássérülteknek fenntartott helyen jogosulatlanul parkoló autóra.

 • cikk kép
  Kevesebb sérült, és ittas

  A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kedden tartotta a 2015-ös évi tevékenységét értékelő ülését a főkapitányságon.

 • cikk kép
  A megyében tíz helyen található fix traffipax - Mikor állítják őket szolgálatba?

  Rendőrségi válasz híján mi is csak találgatunk, hogy mikor kezdődnek a következményekkel járó mérések. Azonban jó tudni alapon összegeztük, amik eddig elhangzottak a - feltehetőleg - hamarosan „szolgálatba álló” telepített sebességmérő kamerákkal kapcsolatban.

 • cikk kép
  Várjuk A hét "autósa" című szemfüles olvasói fotókat!

  A záróvonalon előzők, tilosban vagy érdekesen parkolók, körforgalomban, egyirányú utcában rendellenesen közlekedők rettegjenek!

 • cikk kép
  Ezért nem használ senki hóláncot hazánkban

  Bár a tél még nem mutatta ki a foga fehérjét, és itthon nincs is nagy divatja a hóláncoknak, mégis utána jártunk, hogy mik a használatára vonatkozó előírások, illetve miért tartják fontosabbnak hazánkban inkább a jó minőségű téli gumikat.

 • cikk kép
  Sokan még mindig nem használnak téli gumit

  Pápa - Közlekedésbiztonsági akcióval hívta fel a gépjárművezetők figyelmét a téli időjárási körülményekre a Pápai Rendőrkapitányság.

 • cikk kép
  Vizsgálóbizottságot állított fel az unió a dízelbotrány kivizsgálásra

  A dízelbotránynak nevezett ügyben vizsgálóbizottságot állított fel strasbourgi plenáris ülésén az Európai Parlament a károsanyag-kibocsátás mérési tesztekkel kapcsolatban az esetleges uniós jogsértések és a hivatali visszásságok kivizsgálására - jelentette be az uniós parlament csütörtökön. A bizottság tagjának választották Szanyi Tibor szocialista EP-képviselőt.

 • cikk kép
  Érthető, miért szállnak be olyan sokan

  Lehet, hogy a budapesti taxisok és a magánautósból lett Uber-sofőrök közt fokozódó feszültség valójában nem is olyan nagy.

 • cikk kép
  A Renault visszahív 15 ezer eladás előtt álló járművet

  A Renault francia autógyár visszahívja 15 ezer eladás előtt álló járművét, miután a Volkswagen autógyár károsanyag-kibocsátási botrányát követően Franciaországban a kormány kezdeményezésére elvégzett véletlenszerű tesztelések megállapították, hogy a motorok szén-dioxid- és a nitrogén-oxid kibocsátásának szintje meghaladja az engedélyezett értéket - jelentette be kedden Ségolene Royal francia környezetvédelmi miniszter.

 • cikk kép
  Európa legészakibb pontjáig motoroztak a Rozsdamaró rekorderek

  Tapolca-Diszel – A kontinens legészakibb pontjáig, Nordkappig motorozott a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület három tagja veterán Danuviáikkal.

 • cikk kép
  Búcsú a rendszámok címkéitől

  Legfőképp a műszakivizsga-állomásokat érintő jogszabályok módosultak, melyekről Jurasits Zoltánt, a Magyar Autóklub dél- és közép-dunántúli régiójának igazgatóját kérdeztük.

 • cikk kép
  Kapcsoljon, csak ekkor kell a ködlámpa!

  Az elmúlt napok időjárása indokolttá tette, hogy Gulyás Pétert, az egyik autós iskola ügyvezetőjét kérdezzük a ködlámpák használatáról.

 • cikk kép
  Házkutatás a Renault-nál - Az autógyár szerint nem találtak a hatóságok csaló szoftvert

  A Renault autógyár csütörtökön megerősítette, hogy a francia hatóságok házkutatást tartottak a vállalat több részlegénél a Volkswagen-motorok emissziós értékeivel kapcsolatos botrányt követően indított vizsgálat keretében, de nem találtak csalásra lehetőséget adó szoftverrel üzemelő motort.

 • cikk kép
  Ezek ma a legbiztonságosabb autók

  Nyilvánosságra hozta a 2015-ös esztendő legjobb törésteszteredményeit az Euro NCAP.

 • cikk kép
  Jönnek elő az úthibák

  Megyei körkép – Eltűnt a jég és a hó az utakról, egyből látszik, hogy több helyen is hámosodik az aszfalt. A kátyúkat folyamatosan javítja a közútkezelő.

Magazinok