Lóerő

 • cikk kép
  Tippek Kiss Norberttől a téli autós üzemhez I.- Fokozottabb ellenőrzés szükséges, és körültekintőbb elindulás

  A szombathelyi kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző a mínuszokban is komoly távokat tesz meg az országban, hiába van holtszezon a bajnokságban, rengeteg intézni valója van azért, hogy minél felkészültebben indulhasson majd neki a 2017-es idénynek.

 • cikk kép
  Nem indul az autó? Itt a megoldás!

  Veszprém - Az elmúlt napok negatív hőmérsékleti rekordjai elválasztották az ocsút a búzától, azaz sok elgyengült akkumulátort taszítottak a fagyhalálba, bár némelyikük ideig-óráig még életre lehelhető. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a hidegindítási nehézségeket, illetve hogyan és mivel rögtönözzünk, ha már felsültünk a lemerült akkuval?

 • cikk kép
  Idén sem lanyhul a piac?

  Miközben tavaly 96 ezer új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, addig a 2017-es évre további ötszázalékos bűvölésre számít a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

 • cikk kép
  Kényelem és kímélet - Hogyan jégtelenítsük az autónkat?

  Autósok legutáltabb téli elfoglaltsága a reggeli jégtelenítés. Kétféle módszer dívik: tisztítani, aztán indítani, vagy járó motor mellett kaparni, reménykedve, hogy az erőforrás hője is némileg besegít.

 • cikk kép
  Legek a száguldó cirkuszból - Visszapillantó az autóversenyek királykategóriájának elmúlt bajnoki idényére

  A Formula-1-es gyorsasági autós világbajnokság 2016-os bajnoki évében is jócskán akadt meghatározó momentum. Évadértékelés gyanánt ezeket gyűjtöttük össze.

 • cikk kép
  Súlykorlátozást vezettek be teherautókra

  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos főúthálózat több szakaszára vonatkozóan is súlykorlátozásokat vezetett be a húsztonnás össztömeget meghaladó tehergépkocsik esetében, tudatták sajtóközleményükben.

 • cikk kép
  Ha Nissanja van, nyugodtan alhat, de ha Fordja, kezdhet aggódni

  Fordból és Volkswagenből lopnak a legtöbbet a rendőrség legfrissebb, 2016 harmadik negyedévére vonatkozó adatai szerint, a Skoda pedig megelőzte "népszerűségben" az Opelt.

 • cikk kép
  Körkép a sztrádákról

  Körkép - Külföldön nem mindenhol kell fizetni az úthasználatért, van azonban jó pár hely, ahol többe kerül az autópálya használata, mint nálunk. Összeállításunkban körbejártuk Európa útjait.

 • cikk kép
  Könnyebb lesz jogosítványt szerezni? – Változik a forgalmi vizsga

  Pápa - A korábbi négy manőverezési feladat helyett 2017-től már csak kettőt kell teljesíteniük a vizsgázóknak, akik B kategóriás vezetői engedélyt szeretnének szerezni – magyarázta Takács Péter, az egyik pápai autósiskola szakoktatója.

 • cikk kép
  Lóerőben gazdag év volt az idei

  Ahogy tettük tavaly, idén is belenézünk a visszapillantó tükörbe, és a Lóerő magazinban egy kicsit számot adunk az évről, melyben ezúttal is igyekeztünk „padlógázt” nyomni.

 • cikk kép
  Hol mennyi az útdíj? - Körbejártuk Európa autópályáit

  Körkép - Külföldön nem mindenhol kell fizetni az úthasználatért, van azonban jó pár hely, ahol többe kerül az autópálya használata, mint nálunk. Összeállításunkban körbejártuk Európa útjait.

 • cikk kép
  Az autósok rémálma: kátyú

  Télen elsősorban a fagyási és az olvadási ciklusok gyakori váltakozása okozza a kátyúk megjelenését az utakon. Ezeket a hibákat szárazabb, enyhébb idő eseten télen is javítják.

 • cikk kép
  Még több hatalmat a gépeknek

  Zalaegerszeg, Veszprém - Mit lehet ezen még kitalálni? Ez jutott eszembe, amikor meghallottam, hogy Nagy Gábor a gépjármű-fékrendszerek fejlesztésével foglalkozik.

 • cikk kép
  A modern indításrendszer veszélyei

  A kulcs nélkül történő nyitó-, illetve indításrendszerhez közvetett módon nincs szükség a sofőr beavatkozására. Lényegében a jeladó közelségét érzékeli az autó, és ily módon fogadja a nyitáshoz és indításhoz szükséges kódsorozatot. Ám amennyire kényelmes, annyira veszélyes is tud lenni.

 • cikk kép
  Sokan járnak nyári gumival

  Karácsony előtt 8-10 nappal végezte el a hazai autósok téligumi-használatára vonatkozó, véletlen mintavételen alapuló felmérését a nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu.

 • cikk kép
  A jótékony szlalomosok a gyermekosztálynak gyűjtöttek

  Veszprém – Többek között párásító, mérleg, de plüssök, készségfejlesztő játékok, babaruhák, tv, írószerek is kerültek a gyerekosztályra.

 • cikk kép
  Mit vegyünk sofőröknek? - Karácsonyi ajándéktippek autómániásoknak

  Megyei körkép – Utolsó pillanatra hagyta az ajándékvásárlást? Talán éppen az egyik autómániás ismerősének nem tud mit venni? Segítünk!

 • cikk kép
  Fűthető ruha, motorra

  Budapest - A héten mutatták be a sajtónak a Karsai holding pécsi leányvállalata által kifejlesztett fűthető ruhát.

 • cikk kép

  Amit tudni érdemes a hóláncról

  Télen két- és négykerék-hajtású autóknál ugyanúgy számít az, hogy téli vagy nyári gumi van rajta, sőt: van, ahol a hólánc használata is kötelező.

 • cikk kép
  Hogyan előzzük meg a téli baleseteket?

  A téli időjárási viszonyok beköszöntével szükséges, hogy megfelelő módon „téliesítsük” autónkat. Ezzel növelhetjük az élettartamát és biztonságosabban közlekedhetünk, csökkentve a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Részletes műsorMűsorok betöltése...