Lóerő

2011.09.16. 09:12

Ez tényleg jó buli volt!

Megyei körkép - Már elsőre nem várt sikert hozott a Marsal Trophy autós ügyességi verseny, melyre az ország majd' minden szegletéből érkeztek. A jó hangulatú rendezvénnyel hagyományt teremtettek, jövőre nem maradhat el a folytatás.

Tremmer Tamás

Rendhagyó autóversenyre hívta ügyfeleit, partnereit Marton György és csapata,  I. Marsal Trophy néven tájékozódási és technikai versenyt hoztak össze. A résztvevőknek egy körülbelül 120 kilométeres útvonalat kellett teljesíteniük, amit az induláskor kapott versenylapon ismerhettek meg. A helyes útvonalat tartva minden szakaszon több ügyességi feladatot kellett megoldaniuk a résztvevőknek, melyekért pontok jártak. Minden útvonalon azonos pontszámot lehetett elérni, a megteendő útvonal hossza és az ellenőrző pontok száma azonos, az ügyességi feladatok ugyan különbözőek, de nehézségük nagyjából azonos volt. A résztvevők bejárták a megyét. A viadalra 108 autóval neveztek, ez minden előzetes várakozást felülmúlt.

- Nagy élmény volt a Marsal Trophy autóverseny útvonalát végigjárni, csodálatos Veszprém és a Balaton-felvidék. Köszönet a szervezőnek! Sok hasonló színvonalas rendezvényt kívánok a térségüknek - mondta lapunknak Mehlhoffer Albert, aki Pécsről érkezett szerencsét próbálni.

Az ajkai Vargáné Czobor Andrea a férje jóvoltából vett részt a versenyen. A párja bukkant rá a felhívásra, s úgy találta jónak, hogy nevez. Milyen jól tette! Hárman indultak útnak, a családfő volt a sofőr, kisebbik fia a mitfárer, ő maga pedig az út hangulatáról gondoskodó pomponlány szerepét vállalta. Izgalmakban nem volt hiány, szép tájakban szintúgy. Mindemellett jó volt együtt lenni.

- Igen tartalmas, profi módon megszervezett és kivitelezett autósversenyen vettünk részt. Nagy élmény volt. A következőre is benevezünk! - tett fogadalmat Andrea.

A versenyzők teljesítményét körönként és összevontan is értékelték. Voltak opcionális állomások is, melyeket nem tettek kötelezővé, de a végső siker reményében ezeket ki nem hagyták volna a résztvevők. Éppen ezért összetömörült a mezőny, a helyezések sorsa  egy-egy ponton múlott csak. A maguknak jó bizonyítványt kiállító férfiak legnagyobb meglepetésére a mezőnyt összetettben egy hölgy iskolázta le!

A Bakony I (Veszprém-Zirc térsége) szakaszon Bakonyi Zsuzsanna nyert, Földes László és Új-Mészáros István előtt. A Bakony II-ben Váradi Tibor győzött, megelőzve Kovács Krisztiánt és Baráth Jánost. A Kelet-Balaton (Veszprém-Várpalota-Balatonakarattya) etapon Ledo József volt a legjobb, Pintér József és Regős Zoltán előtt. A Balaton-felvidéki (Tapolca-Nagyvázsony-Veszprém) "kanyart" Lakatárné Pétervári Réka teljesítette a legjobban, megelőzve Kovács Dánielt és Varga Pétert. Az összevont legjobb eredmény is Pétervári Réka nevéhez fűződik, így a vándorkupát ő vihette haza, amit Marton Györgytől vehetett át.

- Ez igazán jó buli volt! A feladatok fantasztikusak voltak, a mezőny szép helyeken járt. Minden flottul ment. Kell ennél több?! - adott hangot örömének Pétervári Réka. A győztes elárulta, a jó szerepléshez megfelelő társak is kellettek. Ő volt az, aki benevezte a csapatot, de a kocsit Bakai Viktória és Horváth András "hozták", így hármasban vágtak neki a nagy kalandnak. Mindannyian jól érezték magukat, a szervezés kitűnő volt. Minden apróságra odafigyeltek, hogy emiatt ne hullajtsanak pontokat.

Mivel nem először vettek részt ilyen ügyességi versenyben, abban bíztak, legalább a saját útvonalukon bekerülnek a legjobb háromba. Amikor aztán kiderült, hogy az abszolút győzelmet is megszerezték, duplán örültek. Már most azon törik a fejüket, jövőre vajon miként tudnák megvédeni címüket.

Mert hogy jövőre is kell lennie versenynek, az már a rendező, Marton György előtt sem kétséges.

 

Politikasemlegesnek bizonyult  trophy

A Marsal Trophy nyitottságára jellemző, hogy a fiataloktól az idősebbekig, a baloldaltól a jobboldalig rajthoz álltak a versenyen. Civil, hétköznapi emberek éppen úgy ott izgultak a rajtnál, mint közismert személyek. Volán mögé ült például Szedlák Attila, Litér polgármestere, aki fideszes országgyűlési képviselő is egyben. De ott volt a mezőnyben az Opelnek örök hűséget fogadó Pál Béla, MSZP-s országgyűlési képviselő is. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a díjak kiosztásában  segédkezett. Baky György egykor az SZDSZ színeiben volt országgyűlési képviselő. Bakonybél polgármestere a Retro Life Music Group tagjaként, dobosként járult hozzá az esti jó hangulathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!