Litér

2015.05.30. 15:09

Néptáncos kavalkád és vándorvigadalom

Litér – Közel 500 táncos lépett színpadra a megyei gyermek néptánc találkozón és vándorvigadalmon, amelynek első alkalommal adott otthont a kistelepülés közparkja.

Szabó Péter Dániel

A közel két évtizedes múlttal bíró táncos rendezvény szervezői nem véletlenül választották helyszínül a Litér határában fekvő, szépen gondozott közparkot, hiszen így is szerették volna elismerni a helyi Zöldág Kulturális Egyesület és a tavaly elhunyt Ertl Pálné kiemelkedő munkáját.

A veszprémi Szilágyi iskola 5-6. osztályos néptáncosai ördöngős füzesi aprót jártak el a színpadon.

- A néptánc komoly hagyományokkal rendelkezik Litéren, kisgyermekektől egészen a nagyszülőkig sokan táncolnak a különböző csoportokban. A helyieken kívül ezúttal a gyermek néptánc találkozón tíz csoport, míg a felnőttek esti vándorvigadalmán kilenc együttes adott színvonalas műsort  – mondta el a Naplónak Csiszárné Baranyai Anita, a Litéri Zöldág Kulturális Egyesület vezetője. Kovács Norbert „Cimbi", a Veszprém Megyei Néptánc Egyesület elnöke hozzátette, ugyan a gyermek néptánc találkozót az elmúlt húsz évben minden évben más településen rendezték, ám a litéri közpark hosszabb távon is állandó otthona lehet a több száz gyermeket megmozgató rendezvénynek.

Nagy sikert arattak a házigazda Litéri Zöldág Néptáncegyüttes legifjabb táncosai.

Közben a szabadtéri színpadon egymást váltották a csoportok. Érkeztek táncosok Ajkáról, Homokbödögéről, Pápáról, Várpalotáról és Veszprémből, de Németh Dénes és népi zenekara kíséretével a litéri Zöldág, illetve Szárazág Néptáncegyüttes is bemutatkozott a nézőseregnek. A közparkban emellett kirakodóvásár és népi játékok várták a családokat, akik az esti vándorvigadalom után a művelődési házban jó hangulatú táncházon is részt vehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!