Litér

2016.04.29. 17:15

Négylábú társak - Segítőkutyákkal ismerkedtek a gyermekek

Litér – A hallás-, látás- és mozgássérültek életét, mindennapjait segítő speciális segítőkutyákkal ismerkedhettek meg pénteken a Litéri Református Általános Iskola diákjai.

Szabó Péter Dániel

 

A látássérült Gál Enikő és kutyája Bors, valamint a hallássérült Loványi Eszter a bemutatón

Az intézmény tornatermében tartott előadáson az öt esztendeje működő NEO Magyar Segítőkutya Egyesület négylábú társsal élő munkatársai mutatták be, hogy mi mindenben tudják megkönnyíteni mindennapjaikat jól kiképzett kutyáik. A litéri gyerekek szájtátva nézték hogyan képes akár az élelmiszerüzletben is fizetni, s nyugodtan megvárni a visszajárót a hűséges, négylábú társ, akinek persze mindig simogatás és némi jutalomfalat jár elismerésül.

Czirják Helga terápiás kutya felvezető és kutyája Nyafi

A hallássérülteket jelzésekkel segítik az életben, míg a látássérültek számára a közlekedésben nyújtanak biztos támaszt a kutyusok. A Mányik Richárd egyesületi elnök vezette foglalkozáson megismerkedhettek a nebulók a Litéren élő Kovács Adriennel is, aki kerekesszékesként tavaly szeptember óta büszke gazdája egy segítőkutyának.

A látássérült Gál Enikő és kutyája Bors, mögötte Mányik Richárd a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület elnöke

A bemutatót követően az egyesület tagjai érzékenyítő órát tartottak az iskola harmadik osztályos diákjainak. A kiscsoportos foglalkozásokból álló óra célja a gyermekek szociális készségeinek fejlesztése volt.

Nyafi, a terápiás segítőkutya a litéri kisdiákok ölelésében

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!