Kultúra

2017.01.20. 21:00

Zenei tehetségkutató - Érdekes programok a közösségi térben

Veszprém - Március elsejéig lehet jelentkezni arra a tehetségkutatóra, amelyre zenekarok nevezését várják a szervezők.

Molnár Sándor

A stílust nem szabták meg, de hangszeres, élőzenét kell játszani.Az Új Nemzedék Közösségi Tér érdekes programokkal várja a fiatalokat a Virág Benedek utcában. A Toast Master veszprémi csoportjának retorikaestje, vagy a Mozgáskorlátozottak Aktív Egyesületének érzékenyítő foglalkozása csak ízelítő az izgalmas kínálatból.- Szerencsére a város él és a közösségek aktívak. Mi itt, a közösségi térben több civil szervezettel is kapcsolatban vagyunk.

Használják a közösségi teret és hoznak programokat. A szolgáltatásainkat és az eszközöket ingyen tudjuk biztosítani a fiataloknak - mondja Mezei Orsolya, a közösségi tér vezetője. - Alacsony küszöbű szolgáltatótér vagyunk. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok 12 és 18 óra között, esetenként este nyolcig bejöhetnek, eltölthetik itt a szabadidejüket. Mi ehhez próbálunk kapcsolódni és programokat szervezni nekik. Másik fontos feladatunk az önkéntesség, az önkéntesek közvetítése és szervezése. Több civil szervezettel együttműködünk, és a programjaikra is küldünk önkénteseket.

Mezei Orsolya, a közösségi tér vezetője érdekes programokkal
várja a fiatalokat. Náluk még graffitizni is lehet az alsó térben  Fotó: Molnár Sándor

- A helyi fiatalok aktivizálása, a közéletbe történő bevonása a fő célunk, ezeknek a kompetenciáknak és készségeknek a fejlesztése különböző eszközökkel. Jövő héten lesz nálunk egy retorikaklub Pusztai Ádám vezetésével, ahova várjuk a fiatalokat, hogy ezeket a készségeiket fejlesszék. Van rajzos foglalkozásunk, ahol graffitiznek az alsó térben. Fiatal önkéntes vezeti a fotós klubunkat. Ők már tavaly óta működnek, de van például DJ-sulink és családi társasjáték-délutánunk is. Utóbbit a Családi Társasjáték Egyesület szervezi.

A közösségi térben a ve-zető mellett két fő kulturális közfoglalkoztatott segíti a munkát, kiegészülve egy ifjúsági szakmai koordinátorral, aki a megyén belül épít ki együttműködéseket.

- Az Élő-Zene Egyesülettel lesz egy nagy programunk április elsején. Az Agórában szervezünk egy tehetségkutatót, amelyre március elsejéig lehet jelentkezni. Zenekarokat várunk, a stílust nem szabtuk meg, de hangszeres, élőzenét kell játszani - tájékoztat egy újabb érdekes programról Mezei Orsolya, a közösségi tér vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!