Zajos sikerű tanévzáró koncert

2017. június 16., 11:30 szerző: Czeidli József
komment
Devecser - Zajos sikerű tanévzáró koncertet adtak a zeneiskola végzős növendékei és a volt régi tanítványok.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A szereplők fellépése előtt az általános iskola igazgatója, Mayer Gábor a tavaly nyugdíjba vonult Kőszeginé Takács Kinga tanárnak négy évtizedes pedagógiai munkásságát elismerő szolgálati érmet adott át. A zeneiskola igazgatója, Ihászné Szabó Katalin klarinétművész köszöntőjében elmondta, hogy 18 éve rendezik meg ezt a rangos eseményt. idén 6 növendékük fejezi be a 8. osztályt, s ezzel egyidejűleg a zenei tanulmányaikat itt Devecserben.

Búcsú előadásuk nagy tetszést aratott a hallgatóság körében. Németh Szandró zongorán, Tomor Júlia zongorán, Magvas Laura szaxofonon, Fenyvesi Júlia klarinéton, Pomper Alexandra zongorán, Mergl Zsófia fuvolán játszott. A kora délutáni öröm zenélés élményét fokozta a meghívott vendégként színpadra lépő Horváth Erika, a Magyar Állami Operaház énekese.


Kőszeginé Takács Kinga tanár Mayer Gábor iskolaigazgatótól veszi át a pedagógus szolgálati érmet

- A műsor végén pedig elismerően szólt a zeneiskolában folyó magas színvonalú oktatásról, a fellépők zenei tudásáról. Megemlékezett a 2010-es vörösiszap-katasztrófáról is. Elmondta, hogy csodálattal látta a mostani szép állapotokat, a kisváros megújult arculatát. Óz a csodák csodája egyik film betétdalából vett idézettel: "Valahol a szivárvány felett, kék az ég" - köszöntötte a tragédiát átélt devecserieket.

Gazdag színfoltja volt a koncertnek az egykori tanítványok műsora. Ők a következők, akik el tudtak jönni: Perger Fanni trombitán, Barta Enikő szaxofonon, Forgács Anna tubán, Ughy Veronika tenorkürtön, Peer Tamás harsonán játszott. A közönség már érett művészként jutalmazhatta vastapssal Schultz Jennyfer énekét és Lenner Barnabás klarinétművészt és társaságában fellépő Minami Matsugana zongoraművészt. Ezen alkalommal köszöntek el Ihász Irén zongoratanártól, aki ősszel Pécsen folytatja a tanítást, valamint Ormándlaky Péter trombitatanártól, karnagytól, ő nyugdíjba vonul.

A zenészeket Ihász Irén, Koródi Péter zongoratanárok kísérték. A koncert befejezésekor az intézmény vezetője Ihászné Szabó Katalin, egyben a koncert háziasszonya megköszönte mindazokmunkáját, akik egész tanév során segítették és támogatták a zeneiskola működését és programjaik sikeres lebonyolítását. Már előre vetítte a két év múlva esedékes, tanévzáró koncert megszervezését, ugyanis akkor ünneplik majd a zeneiskola 20 éves fennállását.

Czeidli József

2017. június 16., 11:30 szerző: Czeidli József

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...