Kultúra

2017.02.19. 11:08

Wass Albert éjjel-nappal

Veszprém – Hatvan helyszínen csatlakoztak felolvasók az eseményhez a történelmi Magyarország területéről, de a tengerentúlon, New Yorkban is zajlott a maratoni felolvasás Wass Albert emlékére – mondta el Besenyi Ildikó, az Új Egyesség Közhasznú Egyesület elnöke.

Leitner Vera

- Wass Albert műveivel, írásaival maradandót alkotott és mindenkihez szólt – mondta el a Szandi György, az Új Egyesség Közhasznú Egyesület nevében a városházán péntek délután, a maratoni felolvasás megnyitóján. Az egyesület immár harmadik éve szervezi meg a 25 órás olvasást.

–  Wass Albert még ma is az egyik legellentmondásosabb költő, van, ahol háborús bűnösnek tekintik, máshol ünneplik, tisztelik és szobrokat állítanak neki. Hányattatott sorsa a magyar kálvária része – mondta el Czaun János önkormányzati képviselő.

– Hajnali öt körül betévedt ide egy fiatalember, aki a pénteki buliból hazafelé látta meg az eseményt. Itt maradt másfél órán át, megtetszett neki a hangulat. Korábban soha nem hallott Wass Albertről, most találkozott vele először. Az ilyen élményekért megéri megszervezni ezeket az eseményeket – mesélte már szombat reggel Gál Tünde, aki maga is felolvasott.

A programot szombat délután Márfi Gyula érsek is meglátogatta, valamint ekkor zárult le az általános iskolások számára kiírt rajzpályázat is, melyre huszonnégy pályamű érkezett, s melynek témája az író-költő valamely írásának tetszőleges feldolgozása volt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!