Kultúra

2015.10.06. 18:35

Vidéki alkotók értékőrző tárlata Kupon

Kup - Újabb településre érkezett az érték-őrző kiállítássorozat, amely a tevékeny vidéki alkotók munkásságára hívja fel a figyelmet.

Polgár Bettina

Orbán Zsuzsanna, a kiállítást szervező Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesületének koordinátora kifejtette: korábban már Külsővaton és Egyházaskeszőn is rendeztek hasonló eseményt, melynek ez alkalommal a kupi művelődési ház szolgált a helyszínéül. – Elhatároztuk, hogy a pápai járás kistelepülésein felkutatjuk azokat a kézműveseket, akik eddig csak saját kedvtelésükre, családjuk és szűk környezetük számára hoztak létre különböző alkotásokat. Elkészítjük a kiállításhoz szükséges plakátokat, emellett pedig felhívást intézünk a helyi és környékbeli lakossághoz – ismertette szerepvállalásukat Orbán Zsuzsanna.

A kiállításon különféle kézműves termékeket is bemutattak (fotó: Civilszerviz)

Mint mondta, a kupi Háromhatár Kulturális és Sportegyesület hatodik alkalommal rendezett kulturális és ifjúsági napokat a településen, ehhez a rendezvényhez csatlakozva nyílt meg a községben a Civilszerviz által támogatott tárlat. Az érdeklődők elsősorban fazekastermékeket, népviseleteket, gazdagon hímzett ruhákat és terítőket, valamint a Háromhatár kézműves cikkeit tekinthették meg a kiállításon. A civil koordinátor kiemelte, a rendezvénybe szeretnék bevonni a fiatalokat, akik a kiállítási anyagok begyűjtésében, a kiállítótermek berendezésében és a folyamat adminisztrálásában segédkezve az érettségihez szükséges iskolai közösségi szolgálatot is teljesíthetik. – Advent első hetében Malomsokon várjuk majd a helyi és a szomszédos települések lakóinak alkotásait.

A program zárásaként szeretnénk kiadványba foglalni a vidéki kiállításokon összegyűlt képi és dokumentációs anyagot, februárban pedig a Miénk a ház! elnevezésű rendezvény keretében be is mutatjuk a járási tárlatokon kiállított művek egy részét – fűzte hozzá.

Címkék#Kup

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!