Kultúra

2017.02.28. 06:26

Értékalkotó veszprémi nők

Veszprém - A VENŐKE minden évben felidézi Gizella királyné emlékét. A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület ezt a szép alkalmat arra szeretné felhasználni, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét felhívással forduljon a veszprémi alkotó nőkhöz.

Jákói Bernadett

Ebben az évben azt a gazdag tájat szeretnék kiállítással és irodalmi esttel alkotói középpontba állítani, ahol városunk ezer éve folyamatosan lélegzik és épül. Veszprémhez, a Bakonytól a Balatonig terjedő természeti szépségekhez köthető irodalmi és képzőművészeti alkotásokat vár az egyesület. Több, mint két évtizedes hagyományokra visszatekintő női szervezet idén a jubileumi 25. Gizella Napi bemutatkozáshoz is az értékőrző és alkotó hölgyek munkáiból vár a fenti témákban képzőművészeti alkotásokat.

Veszprém és a környezetének szépségeiről várják az alkotásokat Fotó: Jákói Bernadett

-„Gyökereink és ágaink a Séd partján" címmel – vetített képes Irodalmi program is készül: elődeink, saját generációnk, gyermekeink érzéseiről, sorsáról, szülő és lakóhelyünkhöz való kötődéséről pedig olyan rövid irodalmi írásokra számítunk , amelyben előtérbe kerül, hogy mitől válik az itt lakók lelke veszprémivé és utódaink hogyan viszik tovább a város szellemiségét. A Gizella Napi kiállításra és irodalmi előadásra alkotásaikkal résztvevők hozzájárulnak a női értékek felmutatásához és városunk Gizella napi programjainak sikeréhez. Az alkotók jelentkezését április elejéig várjuk a VENŐKE ismert elérhetőségein - mondta el érdeklődésünkre Huszár Józsefné Júlia a program egyik főszervezője és Máthé Éva elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!