Egy igazi állócsillag - Tom Jones remek koncertet adott a Veszprém Arénában

2017. július 15., 14:18 szerző: Balla Emőke fotós: Melczer Zsolt
komment
VESZPRÉM - Tom Jones egy állócsillag. Erről győződhettek meg a VeszprémFest vendégei, akik részt vettek a walesi előadó fergeteges koncertjén.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az idei VeszprémFest legnagyobb sztárja Tom Jones. Tudták ezt a szervezők, hiszen a koncertet eredetileg is a Veszprém Arénába szervezték, ott jóval több néző lehet részese az élménynek, mint szabadtéren. Zsúfolásig telt az aréna; a közönség együtt lélegzett, együtt várta az előadót és a koncert végén egy emberként tapsolt állva. Nem csalódott: azt kapta, amit várt, egy professzionális koncertet egy kimagasló énekestől, aki magabiztosságával és személyes varázsával a fesztivál közönségét is meghódította.

Jonest a legkülönfélébb zenék is őszintén érdeklik. Bár olyan slágerekkel került be a köztudatba, mint az It’s Not Unusual, a Kiss, a Delilah, a What’s New Pussycat, az I’ll Never Fall In Love Again és az If I Only Knew, mindenekelőtt igazi rhythm and blues művész. Ezek a régi, jól ismert slágerek is elhangzottak a koncerten. Tom Jones – akit 2006-ban II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütött és 2012-ben II. Erzsébet gyémántjubileumán léphetett fel a Buckingham-palotában – szinte késés nélkül érkezett: egyszerűen csak besétált a színpadra és már kezdte is a koncertet, gyorsan, egymás után énekelve a dalokat.

Nem hagyott megállást sem a közönségnek, sem kiváló zenészeinek – akiket szintén elismerés illet a kimagasló produkcióért –, sem önmagának. Bámulatos, milyen jól bírja, milyen tempót diktál és milyen erőteljes a megjelenése. Csodálatos hangja van, és ezt élvezi is, lenyűgözően nyers, erős és keménykötésű blues-rock torok. Hat a nézőkre, sokak közül felismerhető hatalmas hangjával, kisugárzásal és arcjátékával; a színpad melletti óriási kivetítőkön szórakoztató volt figyelni a mimikáját, a teljes beleélés, odaadás tükröződött az arcán.

A nézők élvezték, kezdetektől a végéig. Szinte minden számot ismertek (a népszerűbbeket már az elején nagy taps fogadta, kísérte), énekeltek. Ha nem is lehetett felállni táncolni, a széksorokban, a székeken ülve mozogtak. Lelkesek voltak, amint meghallották a Sex Bomb című slágert, a Delilah, az If If I Only Knew vagy az It’s Not Unusual című számokat.

Nehéz bármelyiket is kiemelni közülük, hiszen egyformán jó volt hallgatni valamennyit, legfeljebb egyik-másik a többinél is ismerősebb volt, talán még többször hallottuk. És persze nem maradt el a You Can Leave Your Hat On, a 9 és fél hét ismert filmslágere Sir Tom Jones erőteljes előadásában, a dalt saját maga stílusára formálva.

Amilyen gyorsan kezdték, olyan gyorsan be is fejezték a koncertet és a nézők percekig tapsoltak, dübögtek füttyögtek, mire a zenészek visszajöttek. Több ráadást adtak. A küzdőtéren ülők egy emberként álltak fel és tapsoltak végig, ütemesen. Standing ovation.

Remek este volt, nagyszerű élmény egy profi előadóval, aki közben csibész,  ujja köré csavarja a nézőket. Tudja, mit szeretnének hallani és azt maradéktalanul megadja nekik. Tom Jones hetvenhat évesen még mindig a csúcson van énekesként és előadóként, és valószínű, hogy nem is lehet onnan őt letaszítani.

Balla Emőke

2017. július 15., 14:18 szerző: Balla Emőke fotós: Melczer Zsolt

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...