Kultúra

2017.04.06. 16:13

Versmaraton: örömszavalás a költészet napján Veszprémben

Veszprém - A költészet napja alkalmából április 11-én, kedden 10 órától versmaraton indul Sziveri János verseiből a Hangvilla kávézójában.

Kutasi Zsófia

A program ötletgazdája Krámer György koreográfus, aki Sziveri Jánost fantasztikus költőnek tartja, versei lenyűgözték. A versmaraton ötletével felkereste a Sziveri János Intézet vezetőjét, Ladányi Istvánt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A programot összehangolták a Sziveri- napokkal, amelyet április 10-11-én tartanak a Pannon Egyetemen, és a második napon lesz a rendezvény. A versmaraton ötletét örömmel fogad- ta Ladányi István. Krámer György megerősítette, a versmaraton nem szépmondóverseny, cél, hogy a kulturális élet ismert szereplői példát mutassanak.

A folyamatos versmondás, felolvasás 10 órától a tervek szerint 22 óráig tart. Inkább performance, játék; a cél, hogy együtt legyenek a kultúrakedvelő emberek. A rendezvényre mindenkit várnak.A szervezők jeles veszprémieket kértek fel a részvételre. Verset mond várhatóan többek között Porga Gyula polgármester, Likó Marcell énekes, Géczi János író, Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, Kovács Attila zongorista, Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója, színészek, Ladányi István intézetvezető, Krámer György koreográfus, valamint az idei Sziveri-díjas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!